Jacko kálváriája a melegpornó-guruval

Vágólapra másolva!
Nemrégiben Jacko bélyegezte magából kikelve rasszistának a Sony vezetését, hozzátéve, a cég mindent elkövetett, hogy eltüntesse a köztudatból, még a szeptember 11-i terrortámadások áldozatainak megsegítésére írt dalát sem voltak hajlandók kiadni. A fegyver azonban ezúttal visszafelé sült el, kiderült ugyanis, hogy a What More Can I Give-et maga Jackson vonta vissza, miután kiderült, tévedésből Marc Schaffelt, a hírhedt melegpornó-rendezőt kérte fel a szám és klipje produceréül.
Vágólapra másolva!
Fotó: EPA

Jacko - rosszul választott



A nagy kapkodás lehetett tehát az oka, hogy senkinek nem tűnt fel: a jótékonysági nóta, és klipje produceréül azt a homoszexuális pornófilmeket rendező Frederic Marc Schaffelt kérték fel, aki számos pornósite hírhedt tulajdonosa is. Különösen pikánssá teszi az esetet, hogy sem ő, sem a klip készítésében segédkező társa, Paul Hugo nem rendelkezik semmiféle zenei referenciával. Jackónak talán cégük neve, a Neverland Valley Entertainment tetszhetett meg. Így hívják ugyanis a popsztár kaliforniai rezidenciáját is.

Emellett a Schaffel és Jackson viszonya valódi rejtély. Az énekes menedzsmentje nemrégiben kiadott nyilatkozatában leszögezte: a két férfinak a számon kívül semmi köze egymáshoz, és abban a pillanatban, hogy Schaffel pornós múltja kiderült, minden kapcsolat megszakadt közöttük. Ugyanakkor az Invincible album borítóján a köszönetnyilvánításoknak szentelt helyen világosan ott áll ez is: "Marc Schaffel... Köszönet segítségetekért. Szeretlek titeket." A régi ismeretség tényét támasztaná alá a USA Todayben a pornóguruval megjelent interjú is. Schaffel állítása szerint ő és Jackson régi jó barátok, így teljesen természetesnek vette a felkérést. A Sony nem kívánta kommentálni a jóval az események után kirobbant botrányt.

Szakértők szerint a Ricky Martin, Céline Dion és Mariah Carey vendégszereplésével készült szám valódi slágervárományos volt. Becsléseik alapján az angol és spanyol verzió együttesen a legrosszabb esetben is ötvenmillió dollárt jelenthetett volna az áldozatok hozzátartozóinak. Bármi legyen is azonban a valós ok, a hányattatatott sorsú What More Can I Give végül nem jelenhetett meg.

Gyarapítsa CD-gyűjteményét
Michael Jackson albumaival !