A Spice Girls miatt menekülnek Angliába

Vágólapra másolva!
A fiatal menekültek közül egyre többen kérnek letelepedési engedélyt Nagy-Britanniában azzal az indokkal, hogy olyan együtteseket köszönhetnek az országnak, mint a Spice Girls vagy a Beatles.
Vágólapra másolva!

Egy brit felmérés szerint a szigetországban letelepedni kívánó, a fiatalabb korosztályból kikerülő menekültek egyre gyakrabban indokolják azzal döntésüket, hogy a Spice Girls vagy a Beatles hazájában szeretnének élni. A felmérés során a mintegy 70 000 kérvény erre vonatkozó pontjait áttanulmányozva arra a következtetésre jutottak, hogy a legtöbben a Spice Girlsszel azonosítják Britanniát. A lánycsapat mellett azonban olyan legendás együttesek is megemlíttettek, mint a Beatles.

A kérdőívet kitöltő egyik chilei menekült például Ringo Starr és Paul McCartney nevét sorolta fel azon brit hírességek között, akikről még az országba érkezése előtt hallott.

A menekültek többsége "modern, gazdag és befolyásos" országként jellemezte Angliát. Akadtak azonban olyanok is, akik szerint az Egyesült Királyságban "borivó fiatalok" élnek, egyikük pedig a huliganizmussal hozta összefüggésbe az országot.

Korábban:
Fény derült a Beatles drog-rejtekhelyére
Spice Girls - Több, mint egyszerű barátság