Elvis és Beatles - titánok harca jön

Titánok kelnek harcra ősszel, amikor is szinte egy időben jelenik meg Elvis Presley és a Beatles egy-egy albuma is. Szakértők szerint aki ezt a csatát megnyeri, attól évtizedekig senki el nem veszi a pop királyának járó koronát.


Forrás: MTI


A Beatles 40 évvel ezelőtt
Elvis Presley és a Beatles versengése a legsikeresebb, legnagyobb eladási példányszámokat produkáló, leggyakrabban játszott előadó címéért nem új keletű jelenség. A legutolsó állás szerint a holland DJ JXL remixében június tizedikén újra kiadott A Little Less Conversation című Elvis-szám a brit slágerlisták élére került, s a Király így 17 év után végül elhúzhatott a Beatles mellett, akivel a legtöbb listavezető szám címéért folytatott versenyben első helyét 1977 óta megosztani kényszerült. A dal pedig egy hónapig biztosan tartotta első helyét. Nem kellett azonban sokat várni arra, hogy kiderüljön: a csata még messze nem eldöntetett. A liverpooli és memphisi óriások legújabb küzdelmének időpontját idén szeptemberre tűzték ki a kiadók.

Pletykák szerint a Beatles első igazi listavezető slágere, a Love Me Do megjelenése után 40 évvel a Parlophone egy 50 dalt tartalmazó gigászi albumot készül megjelentetni, melyen az együttes összes listavezető slágere mellett számos klasszikus is helyet kapna. Könnyen megjósolható, hogy amennyiben a kiadó valóban rászánja magát a lemez megjelentetésére, annak sikerei a tavaly megjelent 1 című válogatáskorong eladási rekordjait is megdönthetik.

Ha van valami, ami ennek az albumnak is valódi ellenfele lehet, az a fantáziadús Best of No. 1's nevet viselő Elvis-lemez. A válogatás szeptember 23-án, jelenik meg, a Elvis halálának 25. évfordulóját jelző kiadványok egyikekként. Szakértők szerint ez a lemez könnyedén az év legeladottabb albuma lehet. Időközben ugyanis a Király régi rajongói mellett, akik bármit megvesznek a gyűjteményükbe újakat is szerzett magának, hála a JXL készítette remixnek. Az újabb generációba tartozó amerikai rajongóknak ugyanis sokat számít, hogy Elvis többé már nem csak a legendákból ismert név, de valóságos személy, akihez kötődni tudnak.

A HMV nemzetközi eladási listafigyelő cég szerint egyelőre az ellenfelén legutoljára is felülkerekedő Elvisnek van nagyobb esélye a sikerre. "Nemes küzdelem lesz. Olyan, amilyet utoljára csak a hatvanas években láttunk. Itt ugyanis nem egymás rovására versenyeznek majd az előadók - sőt, könnyen lehet, hogy az újonnan jött publicitás mindkettejük eladásait fellendíti majd.

KAPCSOLÓDÓ CIKK