Lance Bass megkezdi a felkészülést

Annak ellenére, hogy még nem fizette ki tervezett útjának díját, az *NSYNC sztárja már megkezdte felkészülését az űrutazásra.

Lance Bass, az *NSYNCfiúcsapat sztárja augusztus 26-án megkezdte a NASA-nál egy hetes felkészülését a Nemzetközi Űrállomásra (ISS) tervezett utazására. Teszi ezt annak ellenére, hogy még nem írt alá szerződést az Orosz Űrügynökséggel. A 23 éves énekes és a legénység egy orosz és egy belga tagja az oroszországi Csillagvárosban álló űrhajós kiképző központból a Texas államban lévő houstoni Johnson űrközpontba indult kiképzésre.

Bass és a két asztronauta remélik, hogy a terveknek megfelelően egy orosz Szoyuz-űrhajóval indulhatnak október 28-án Kazahsztánból. Bass részvételét azonban még meg kell erősíteni, miután létrejön a szerződés az oroszokkal. Az orosz hatóságok múlt péntekig (augusztus 23.) adtak haladékot Bassnek és pénzügyi támogatóinak , hogy átutalják az útiköltséget, 20 millió dollárt.

Egyelőre egyik fél sem erősítette meg, hogy ez megtörtént-e vagy sem. A NASA mindenesetre megadta a lehetőséget Bassnek, hogy részt vegyen a biztonsági oktatáson és a szimulátor órákon, így a popsztár készen áll majd az utazásra, ha arra kerül a sor.

Korábban:
Az *NSYNC énekese a harmadik űrturista
Landolt a második űrturista