Venus Zsuzsa otthagyta a fiúkat

Vágólapra másolva!
Varga Zsuzsa, a Venus énekesnője otthagyta zenésztársait és szólókarrierbe kezd. Egykori zenésztársai szomorúak, azt mondják, így fölöslegesen dolgoztak az együttes új lemezén
Vágólapra másolva!

Varga Zsusza (25), a Venus együttes frontembere megerősítette a hónapok óta terjedő pletykákat, miszerint szólóban folytatja pályafutását. "A hír igaz. Szeretném kipróbálni magam, és azt csinálni, ami én, és csakis én vagyok. Gyönyörű éveket töltöttünk együtt a venusos fiúkkal, de egy ideje már nem éreztem biztosítottnak, hogy saját kreativitásomat, egyéniségemet belevihetem a munkába. Tudom, hogy kockázatos kísérletezés ebben az országban, ha az ember azt szeretné csinálni, amit ő akar, függetlenül a kiadóktól, szponzoroktól, de nekem másképp nem megy. Én szeretnék hiteles lenni a színpadon, arról énekelni, amit én is elhiszek, és gondolok, ami én vagyok" - mondta Zsusza.

Bár a hírek szerint teljes békességben történik a válás az énekesnő és zenekara között, némi feszültség azért mégis érezhető. "Nem tartom elképzelhetetlennek, hogy a jövőben még együtt tudunk zenélni. Nem vagyok 'azonnal lezáró típus', de erről őket is meg kellene kérdezni. Neves, külföldön is elismert zenészekkel készítem el a szólólemezemet, az Anima Sound System tagjaival, akik ráébresztettek, hogy a zenei ízlésembe sokkal több dolog fér bele" - tette hozzá az énekesnő.

A zenekar fiútagjai szomorúan vették tudomásul a hírt. Kellemann Kristóf, azaz Stofi, az együttes gitárosa szerint Zsuzsa egy ideje nagyon furcsán viselkedett. "Amikor rákérdeztünk ennek okára, akkor osztotta meg velünk döntését, hogy szólóban szeretné folytatni pályafutását. Mindannyiunkat megdöbbentett a hír, annál is inkább, mert az új lemezünk anyagával már 60-70 százalékban kész voltunk, ami rengeteg munkát jelentett, fölöslegesen. Ráadásul új lemezszerződés előtt állunk, ami szintén meghiúsult. Emberileg nem volt közöttünk semmilyen nézeteltérés, de szakmailag bizony rengeteg nehéz napot okozott nekünk Zsuzsa döntése.