A rock 25 legnagyobb gonosztevője

Az amerikai Blender magazin olvasóinak szavazatai alapján összeállította azt a listát, mely azt a  huszonöt gonosztevőt nevesíti, akik a legtöbbet ártottak a rockzenének. Az élen John Lennon gyilkosa, de szerepelnek a Wright fivérek is.

A legtöbben Lennonért állnának bosszút

Mark David Chapman, az egykori Beatles-énekes John Lennon bomlott agyú gyilkosa végzett az első helyen azon a szavazáson, melyet a Blender magazin írt ki olvasói számára. A felmérés középpontjában a kérdés állt: vajon kik ártottak a legtöbbet a rockzenének. A végleges lista az újság októberi számában jelenik meg és olyanok is szerepelnek rajta, mint a Pokol Angyalai motorosklub, Tipper Gore, valamint jó pár kiadó-igazgató is.

Chapman  jelen pillanatban is életfogytiglani börtönbüntetését tölti, mint idén kiderült, mivel tettét jó előre megtervezte, kegyelemre nem sok esélye van. A listán egy másik gyilkos is szerepel, nem más, mint Marvin Gay tiszteletes, aki fiát, a legendás soul-énekest, Marvin Gaye-t lőtte le.

A lista második helyezettje Ike Turner, a pokoli férj, aki verte feleségét, Tina Turnert. Őt a Pokol Angyalai követik, akik halálra késeltek egy szurkolót, s számtalan másikat megsebesítettek a Rolling Stones 1969-es koncertjén. Al Gore egykori amerikai alelnök felesége a hetedik helyen végzett, a megtisztelő pozíciót zenecenzori tevékenységével érdemelte ki.

Az összeállítás érdekes elemeket is tartalmaz, szerepelnek például a kilencedik helyen befutó "fehér zenészek" is, akik mindent elkövettek, hogy fekete társaikat elnyomják. A legbizarrabb szereplők azonban a 24. helyre befutott Wright fivérek, akik a repülőgép feltalálásával olyan hatalmasságok haláláért felelősek, mint Buddy Holly, Steve Ray Vaughan vagy Aaliah.

KAPCSOLÓDÓ CIKK