Vágólapra másolva!
Nagyzolásnak tartják a Rolling Stones tagjai, hogy társuk, Mick Jagger júniusban elfogadta a lovagi címet az angol királynőtől. A dühös Keith Richard emiatt vissza akarta mondani a nemrég indult világturnét is.
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumNéhány héttel azután, hogy a Buckingham palotában bejelentették, lovagi címet kap Mick Jagger (59), a kérdésről kifejtették véleményüket az énekes zenésztársai is. A Rolling Stones másik frontembere, Keith Richards (58) elmesélte, hogy majdnem visszamondta részvételét az együttes idei világturnéján, amikor megtudta, hogy Jagger elfogadja a kitüntetést. A gitáros azt mondta iszonyú dühöt érzett régi barátja "elvakult hülyesége" miatt.

Tanácsadóik azonban figyelmeztették az együttes tagjait, hogy ha elmarad a meghirdetett világturné persorozatra számíthatnak az amerikai szervezők részéről. Richard azóta próbálja lehűteni magát, de azért véleményét megosztotta a sajtóval. A gitáros szerint számára azért nem ajánlották fel a lovagi címet, mert tudják, hogy mit válaszolt volna. Káromkodásokkal, és a sajtóban általában pontozással, vagy csillagozással helyettesített jelzőkkel teletűzdelt költői kérdése szerint "Mick már annyi ... hülyeséget csinált, hogy őszintén, mit számít még egy ... hülyeség.?" Enyhülése jeleként Richards még hozzátette: "különben is, ha Mick a haverokkal van, akkor minden OK vele kapcsolatban."

A Stones többi tagja szintén fennakadt Jagger lovagi címén. " Sir Paul, Sir Elton, Sir Cliff - vidám kis társaság, nem? - elmélkedett Charlie Watts (61), az együttes dobosa is.

Watts szerint ha Paul McCartney és Mick Jagger lovagi címet kapott Keith Richards-nak is járna egy és így mindjárt más lenne a helyzet, bár ő is hozzátette, hogy nem vágyik a kitüntetésre, mert semmilyen kegyre nem tart igényt Tony Blairtől. Az ősz halántékú zenész gúnyos hangú kommentárjában tudatta, hogy az énekest továbbra sem szólítja Sir Micknek. Watt szerint ennek ellenére, ha zenésztársa boldog a lovagi címmel, akkor ő ebben nem akarja meggátolni.

Jagger júniusban, a lovagi cím odaítélése után, hivatalos honlapján azt írta, az elismeréseket soha nem szabad visszautasítani, de ez nem azt jelenti, hogy ezentúl azt várja, térdre boruljanak előtte az emberek, és Sirnek szólítsák. Jagger szerint különben is a kitüntetéssel az egész együttes teljesítményét ismerték el, azt pedig nem tudja, hogy Keith is kap-e hasonlót. "Nincs semmiféle titkos lovagi klub és fogalmam sincs kik ülnek a címet odaítélő bizottságban - védekezett a nagyzolással vádolt énekes.