Letiltotta a fiúcsapatokat a Virgin rádiója

A Virgin kiadó által működtetett rádióállomás betiltotta hullámhosszán az olyan mesterségesen létrehozott fiúbandák zenéjének sugárzását, mint a Backstreet Boys vagy az *Nsync. A DJ-knek még büntetést is kilátásba helyeztek arra az esetre, ha megszegnék a tilalmat.

A Virgin rádió alkalmankénti 10 fontos bírsággal fenyegeti azokat a DJ-ket, akik egy előre gyártott banda nevét akár csak említeni is merik. A csatorna ráadásul arra kéri hallgatóit: figyeljék a műsorokat és fújjanak vészriadót, ha rajtakapják bármelyik műsorvezetőt.

A mozgalom azért indult, mert az Egyesült Királyság túl magasnak találja a mesterségesen létrejött formációk számát a toplistákon. Közülük sokan olyan tehetségkutató show-kból kerülnek ki, mint a Pop Idol, melynek magyar megfelelője talán az Üstökös lehetne.

A Virgin főnöke, Paul Jackson a következőket mondja ezzel kapcsolatban: "A Virgin rádió igazi zenét játszik. Elegünk lett ezekből a sztárkutató műsorokból. A műzene eddig sem került fel a listáinkra, mostanra pedig azt akarjuk elérni, hogy a nevük se kerüljön említésre. Valakinek meg kell állítania ezt a fajta zenét, amit csak a szállodák liftjében lenne szabad játszani."

KAPCSOLÓDÓ CIKK