McCartney a Tienanmen téren lép fel

A gyászos emlékezetű pekingi Tienanmen téren készül nagyszabású koncertet adni Paul McCartney. Az eseményre legkevesebb 500 ezer nézőt várnak, akiknek elképzelései szerint Sir Paul a béke és a szeretet üzenetét vinné el.

Élete legnagyobb koncertjére készül Sir Paul McCartney. A tavaly fontmilliárdossá avanzsált énekes tervei szerint a Tienanmen téren, legkevesebb 500 ezres közönség előtt lépne fel, s a kínai hatóságok állítólag támogatják elképzeléseiben. A londoni The Sun csütörtöki száma szerint a Beatles egykori énekes-zeneszerzője, aki a múlt héten kezdte meg ötven várost érintő amerikai turnéját, hasonló koncertet szeretne adni Moszkvában a Vörös téren is." Ezek lesznek életem legnagyobb koncertjei. Céljuk, hogy a béke és szeretet üzenetét közvetítsék" - idézte a hatvanesztendős művészt a népszerű bulvárlap.

A pekingi Tienanmen tér akkor vált világszerte ismertté, amikor 1989. június 4-re virradó éjszaka a kínai hatóságok kegyetlenül szétverték a demokráciát követelő diákok békés tüntetését. A hadsereg a tömegbe lövetett, a brutális akcióban több százan, más adatok szerint több ezren haltak meg.

McCartney már korábban is részt vett számos, békét, demokráciát, emberi jogokat hirdető és követelő rendezvényen, 1978-ban ő szervezte meg a kambodzsai Pol Pot-rezsim áldozatait megsegítő koncertet. A Sun információi szerint ugyan Peking támogatja az ötletet, hivatalos megerősítés azonban erről még nem érkezett.

KAPCSOLÓDÓ CIKK