30 milliárdért kelt el Robbie Williams

Vágólapra másolva!
Az Egyesült Királyság történetének legzsírosabb zenei szerződését készül megkötni Robbie Williams. Az énekesnek hosszas csata után az EMI ajánlotta a legmagasabb összeget, 80 millió fontot, azaz több mint 30 milliárd forintot.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTIA renitens Take That-tagból szólóénekessé lett Robbie Williams az Egyesült Királyság történetének legzsírosabb zenei szerződését köti meg a közeljövőben. Amikor februárban lejárt Robbie szerződése az EMI-nál, a világ legnagyobbjai szálltak harcba, hogy a következő három lemeze erejéig magukhoz láncolhassák. A küzdő felek között természetesen ott volt az eddigi kiadó Virgin is, mely végül a kettesben maradt versenyben az apró, de szakmailag rendkívül elismert V2-vel. A multi végül is győzött, 80 millió fontos, azaz 30 milliárd forintos ajánlatát a kis kiadó nem tudta felülmúlni. Ezzel együtt Robbie kiadóalapításáról szóló pletykák is megdőltek.

A szokatlanul magas összeg már csak azért is meglepő, mert az EMI, melynek érdekeltségi körébe tartozik a Virgin is, egy régi, hibásnak bizonyult döntés korrigálásakor Mariah Careytől egy 38 millió fontos végkielégítéssel szabadult meg, tovább rontva az amúgy sem rózsás anyagi helyzetét. Carey esete nagyban hasonlított Robbie-éhoz; egy sokat kritizált döntéssel az azóta leváltott EMI-nagyfőnök körülbelül ugyanekkora összeggel csábította a kiadóhoz. A multi nemrégiben - éppen hatalmas veszteségei miatt - megválni kényszerült 1800 alkalmazottjától.