A pop leghatalmasabb embere

Vágólapra másolva!
A neves brit Q zenei szaklap összeállítást közölt a popzene legbefolyásosabb alakjairól, az élen Bono végzett. Annak eldöntésére, kik is a leghatalmasabbak, a legautentikusabb forráshoz fordultak: a szavazás résztvevői a popipart mozgató kiadók vezető emberei voltak.
Vágólapra másolva!

Forrás: HölgyfórumBono végzett az első helyen a listán, melyet a popipart mozgató üzletemberek szavazatai alapján állított össze a brit Q magazin. Indoklásuk szerint nem is annyira érzelmes énekhangja és színpadi megjelenése motiválta őket voksaik odaítélésekor, sokkal inkább az énekes politikai aktivitása, sőt - hatalma. A most 42 éves ír énekes számos, az egész világot érintő misszión dolgozott már, melyeknek célja is igen sokrétű volt - a harmadik világ éhezőinek megsegítésétől az Európai Unió bővítéséig.

Hírnevét kihasználva karitatív ügyeit előremozdítandó számos politikai vezetőhöz bejutott - egy ízben még a pápával is találkozott. Valószínűleg mindezek hatására jelent meg a Time magazin egyik idei kiadása címlapján Bonóval, s a kérdéssel: "Vajon megmentheti-e Bono a világot?" Nem elhanyagolhatóak persze a Paul Hewson néven született énekes zenei sikerei sem, 25 évvel alakulása után a U2 sikere még mindig töretlen; hála az új albumnak és az azt követő koncertturnénak, az együttes a tavalyi évben minden pop-formáció legzsírosabb gázsiját zsebelhette be.

A Q magazin oldalahttp://www.q4music.com/nav?page=q4musicBono Vox és a U2http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=30717Öné lehetnek a világ legsikeresebb együttesének albumaihttp://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=U2

A lista másodikja egy igazi szürke eminenciás: Doug Morris, a világ legnagyobb kiadója, a Universal zsarnoki feje. A harmadik helyre a csöppet sem szürke Eminem futott be: a szavazók meglátása szerint neki sikerült megváltoztatni a számszövegírás alapjait. Az első tízben végzett még Kurt Cobain - hiszen behozta a grunge-ot a köztudatba és eladhatóvá tette azt -, Sir Paul McCartney, Yoko Ono, valamint Simon Fuller, a Spice Girls megalkotója.

A 11. helyen Dr. Dre hip-hop guru - többek között Eminem felfuttatója -, jóval megelőzve a 24. helyen végző, nemrégiben 30 milliárd forintos szerződést megkötő Robbie Williamst. Ironikus módon Elvis Presley, akinek a hetekben megjelent, 30 sikerszámát tartalmazó válogatáslemeze 25 évvel halála után több tucat ország slágerlistájának élére került, mindössze a 44. helyre futott be, kicsivel lemaradva az Oasist sikerre vivő Gallagher testvérektől.