Banderasból haramiavezér lesz

Vágólapra másolva!
Antonio Banderas legújabb filmjében Pancho Villa, az ellentmondásos mexikói forradalmár bőrébe bújik. Az eredeti helyszínen és korhű díszletekkel forgatott film felvétele a napokban elkezdődhet.
Vágólapra másolva!

HölgyfórumAz HBO produkciójában készülő mű az 1910-17-ig tartó mexikói forradalom idején játszódik. Pancho Villa - címadója és szereplője a filmnek - maga adta még el az amerikai filmeseknek a saját életéről készülő alkotás jogait. Az HBO úgy tervezi, egy 1914-es produkció, a Pancho Villa élete jeleneteit is szerepelteti az új filmben, melyek a haramiavezér - más felfogásban forradalmár - valódi csatáit örökítik meg.

Pancho Villa 1916-ban azzal vált híressé, hogy azóta sem felderített okokból bandájával rajtaütött az aprócska határ menti településen, Columbuson. Akciója tíz amerikai civil és nyolc katona halálához vezetett. A történészek azóta sem tudtak dűlőre jutni, vajon mivel is indokolható a vérengzés. Egyesek szerint egyszerűen fosztogatni akart, mások szerint viszont a német kormány fizetett ügynökeként az első világháborúról kellett elterelnie az Egyesült Államok figyelmét.