Plágiummal vádolják a Roxette együttest

Vágólapra másolva!
Érzelmi és anyagi károkozással vádolja a Roxette zenekart egy svéd dalíró. A felperes azt állítja, az együttes tagjai ellopták az egyik szerzeményét, amit  Sleeping in my Car címmel vittek sikerre.
Vágólapra másolva!

A svéd duó énekesnőjének szeptemberi agyműtétje után újabb, kevésbé komoly próbatétel előtt áll a zenekar. A gyógyulófélben lévő Marie Fredriksson és zenésztársa, Per Gessle ellen ugyanis plágium vádjával eljárást akar indítatni egy svéd dalszerző. A Londonban élő Stephan Malmstedt a brit legfelsőbb bíróságon állította, a Roxette tagjai egyszerűen ellopták egyik szerzeményét és Sleeping in my Car címmel kezdték játszani.

A sláger, amellyel a Roxette 1993-ban hatalmas sikert aratott, Malmstedt szerint eredetileg a Jenny and I címet viselte és az EMI kiadónál került Gessle kezébe. A vádló szerint ez úgy történhetett, hogy 1991-ben elküldte a szerzeményt az együttes lemezeit gondozó céghez, ahol Gessle eltette magának. A komponista ezért azzal vádolja, a svéd duó tagjait, hogy miattuk jelentős bevételtől esett el, ráadásul hét évig tartó érzelmi traumát okoztak neki. Gessle, aki a nyolcvanas évek közepén állt össze Fredrikssonnal, hogy közös zenekart alakítsanak, tagadja a vádakat. Az ügy tisztázása várhatóan zenei szakértők bevonásával folytatódik.