Santana Irakba készül zenéjével gyógyítani

A virtuóz gitárjátékos Carlos Santana Irakban szeretne koncertezni, mert szentül hiszi, hogy a zenének gyógyító hatása van. Santana, akinek a napokban jelent meg Shaman című lemeze, mely a Supernaturalnél is nagyobb sikernek ígérkezik, reméli, hogy zenéje pozitív hatással lenne az elnyomott iraki népre.

Így nyilatkozott: "A koncertek alkalmával megmutathatnánk, hogy képesek vagyunk együtt élni. Nagyon sok beteg és hamis gondolat születik ezen a földön, mint az a nézet is, hogy csak lövöldözéssel lehet megoldani dolgokat." A veterán zenészt egyelőre nem hívták meg az országba. "Szívesen mennék, ha hívnának. Szentül hiszek abban, hogy a zenészeknek nem kell beleütni az orrukat a politikába, de a harmónia megteremtésében és a gyógyításban fontos szerepet játszhatnak.

Az emberekben düh, félelem és egymás iránti agresszió lakozik. Annyi a beteges nézet, hogy szeretném emlékeztetni a hallgatókat, hogy mindenkiben van valami jó. Számomra fontos, hogy gyógyítsak, ha tudok.  Szeretném megvédeni a családokat, városokat, nemzeteket, a bolygót a sátáni, démoni erőtől, mely lerombolja emberi mivoltunkat. Azért zenélünk, hogy felhívjuk a hallgatók figyelmét arra, hogy minden az emberen múlik, és nem csupán erőszakkal lehet a problémákat megoldani." - nyilatkozta Santana, aki nyilván gyógyítói szerepét komolyan véve választotta albumának a sámán címet.

KAPCSOLÓDÓ CIKK