Veszekednek Jimi Hendrix hozzátartozói

Vágólapra másolva!
Nem hajlandók együtt megünnepelni Jimi Hendrix rokonai a gitáros születésének hatvanadik évfordulóját. Az összekülönbözött családtagokat az örökség elosztásáról folytatott vita akadályozza a közös emlékezésben.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOA két perlekedő csoportra oszlott Hendrix-hozzátartozók külön-külön műsorral készülnek a zenész emlékének felidézésére. Az első show-t a sztár hagyatékát kezelő Experience Music Project rendezi november 24-én Seattle-ben, Hendrix szülővárosában, ahol fellép a gitáros egykori zenekara, a Band of Gypsies, valamint Buddy Guy és az Earth, Wind and Fire tagjai is. A másik eseményt november 27-én, a gitáros születésnapján tartják, ezt Hendrix testvére, Leon szervezi. A Los Angeles-i B. B. King's Blues Clubba meghirdetett műsor vendége lesz a hatvanas évek nagy hatású, pszichedelikus rockzenét játszó zenekara, az Arthur Lee and Love, valamint a hippikorszak több más híressége, köztük az Electric Prunes és az Iron Butterfly együttesek tagjai.

A Hendrix korai számait előadó Band of Gypsies mindkét helyen fellépne, ám egyelőre csak a Seattle-be tervezett koncert tűnik biztosnak. Az együttes tagjai közölték, hogy a Los Angeles-i show-ban feltehetően nem vesznek részt, mert a többi rokon neheztel a Jimi Hendrix testvére által szervezett műsor miatt.

Gyarapítsa gyűjteményét Jimi Hendrix albumaival!http://www.partnerlink.hu/cgi-bin/clickthru.cgi?id=6762237376676573006467767123647369797784737270677263007467612311&page=http://www.fokuszonline.hu/cgi-bin/start.cgi/keres.html?kereso.szo=JIMI+HENDRIX

A külön ünneplés oka, hogy a rokonok nem tudnak megegyezni Jimi Hendrix művészi hagyatékáról, ezért Leon Hendrix perben áll mostohatestvérével, Janie-vel, a gitáros dalainak jogait birtokló Experience Hendrix nevű társaság vezetőjével. Az örökség megszerzésért vívott harcban Leonnal tart Jimi Hendrix egykori barátnője, Kathy Etchingham is, aki szintén szeretne részesülni 1970-ben elhunyt szerelme visszamaradt javaiból. Hendrix volt élettársa a vita miatt kizárólag a Los Angeles-i rendezvényen hajlandó megjelenni, ahol ő lesz a hivatalos házigazda.

A rokonok veszekedésén felülemelkedve, mindkét esemény szponzorai azt nyilatkozták, hogy a belső viták helyett a rendezvényeknek a zene ünnepévé kell válniuk. Békülékeny hangot ütött meg a seattle-i csoport egyik tagja is. "Nincs itt verseny. Nekünk is megvan a magunk bulija, és nekik is. Isten áldja őket" - mondta a Hendrix felvételeinek gondozásában részt vevő John McDermott zeneszakértő.