Eminem és Avril Lavigne a Grammy nagy esélyesei

Vágólapra másolva!
Kihirdették a szervezők a 2003-as Grammy-díjakra jelöltek listáját; a könnyűzene e legrangosabb elismeréseiből a legtöbbet feltehetőleg Avril Lavigne, Norah Jones és Eminem viheti haza.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Avril az MTV díjátadóján

Kevés meglepetést hozott a 45. alkalommal megrendezésre kerülő Grammy-díjátadó esélyeseinek kihirdetése, persze a legfőbb kategóriákban nehéz lenne előre esélyeket jósolni. Az év albuma díjért az Eminem Show, a Dixie Chicks Home-ja, Norah Jones Come Away With Me-je, a Nellyville és Springsteen The Rising-ja száll ringbe. Az év dala címért Eminem Without Me-je versenyez a Nickelback How You Remind Me, Jones Don't Know Why, Vanessa Carlton A Thousand Miles, valamint Nelly és Kelly Rowland Dilemma című számaival.

Lavigne és Springsteen a legjobb dalszerző kategória nagy riválisai; a legjobb újonc titulusért pedig Norah Jonesszal mérkőzik a fiatal csillag, Ashantival, Michelle Branchcsal és John Mayerrel egyetemben. Norah és Lavigne a legjobb női popénekes kategóriában is ringbe szállnak egymás ellen, ellenfeleik még Britney Spears és Pink is. Hogy, hogy nem, Avril a legjobb női rockénekes címre is esélyes a Sk8r Boi című számával. A legjobb rockcsapatnak járó díjat a Coldplay, az Aerosmith, a Creed vagy a U2 kapja majd.

A több mint száz kategóriában február 22-én jelentik be a nyerteseket a Madison Square Gardenben megrendezett gálaesten.