Talált kincs a Lennon-Jagger-felvétel

Vágólapra másolva!
25 évvel ezelőtt elveszett John Lennon - Mick Jagger szám került elő. A Too Many Cooks című blues-szám feldolgozásán a Rolling Stones frontembere énekel, Lennon pedig gitáron kíséri.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Az ismeretlen gitáros

A felvételt tartalmazó acetátlemezt egy Tom Fisher nevű lemezkereskedő négy évvel ezelőtt potom 20 fontért, azaz körülbelül 7 ezer forintért vásárolta meg a Stones gitárosának állítólagos barátjától, anélkül, hogy tudta volna, mi van rajta. Mikor meghallgatta, természetesen azonnal rájött, hogy a gyártásnál elsőként vágott lemezen Jagger énekel, arról azonban sejtelme sem volt, ki pengeti a húrokat - egészen addig ki sem derült, míg el nem határozta, hogy eladja a relikviát.

El is küldte hát a Copper Owen aukciósháznak, akik viszont Jaggernek továbbították, hogy erősítse meg annak eredetiségét. Jagger kijelentette: a lemez valódi, és egy meglepő adalékkal is szolgált: azon az egykori Beatle, John Lennon gitározik.

Az 1974-ben felvett a Copper Owen's Rock Legends aukción kerül majd kalapács alá február végén - tulajdonosa reményei szerint "valamivel" többért, mint amennyiért vette.