Gyilkossággal vádolt poplegenda

Vágólapra másolva!
Gyilkossággal vádolják Phil Spectort, azt a producert, aki többek között a Beatles és Tina Turner sikereihez is nagy arányban járult hozzá. A sikeres üzletember 1 millió dolláros óvadék lefizetése után szabadon védekezhet.
Vágólapra másolva!

Forrás: EPAHelyi idő szerint hétfőn hajnalban letartóztatták Los Angeles-i villájában Phil Spector producert. A rendőrök állítólag egy, a házból érkezett hívásra szálltak ki, és a 40 éves Lara Clarkson holttestét is a helyszínen találták. Ezzel együtt megkerült a gyilkos fegyver is, és a rendőrség elmondása szerint senki mást nem gyanúsítanak a gyilkossággal. Spector és a nő viszonya egyelőre ismeretlen; a férfit egymillió dollár óvadék letétele után hamarosan szabadlábra helyezték. A 62 éves Spector jogi védelmét az a Robert Shapiro látja majd el, aki annak idején OJ Simpsont is védte. Barátai elmondása szerint Spector éppen egy, az életéről szóló film elkészítésén dolgozott, és szellemi egészségével semmilyen probléma nem volt.

Phil Spector producerként olyan formációk sikerre vitelében játszott döntő szerepet, mint a Beatles, a Ronettes, Tina Turner vagy a Ramones. Találmánya, a Wall of Soundként híressé vált technika, melyet hangáradatnak fordíthatnánk, egészen újnak számított a rockzene történetében. A könnyen felismerhető hangzás lényege a nagyzenekar és a többszólamú háttérének használata. Spector két Grammyt is nyert munkájával, és szerepel az ohiói Rock and Roll Hősök Csarnokában is.