Bár hivatalosan csak az októberben megjelenő Greatest Hits válogatás anyagát válogatja és csiszolja újra, az R.E.M. egyben új dalokat is ír és vesz fel a vancouveri stúdióban, árulta el az együttes menedzsere.

Az R.E.M. tagjai nem csak azért vonultak vancouveri stúdiójukba, hogy a Greatest Hits lemezt összeállítsák - árulta el az együttes menedzsere. Bár kétségtelen, hogy ez is a terveik között szerepel, Downs állítása szerint azonban a csapat úgy határozott, hogy ha a lehetőség már úgyis adott, felveszik az utolsó lemez megjelenése óta született ötleteiket is. "A csapat ismét a vancouveri stúdióban. Jó érzés látni, hogyan születnek meg a dalok; a jól megszokott válaszom a 'Milyen lesz az új anyag?' kérdésre továbbra is: remekbeszabott REM-dalok, ez az igazság." - nyilatkozta a menedzser az együttes honlapján. Az új lemez az év végén, esetleg jövő év elején jelenik meg.

Downs elmondta, hogy a 2003-as év a koncertek és a tervezett két lemez miatt "némileg kaotikusabb lesz a megszokottnál", valamint elárulta azt is, hogy a kötelező slágerek melett, melyek a Warnernél megjelent számaikból válogatnak, jó néhány új és kiadatlan dalt is tartalmaz majd. Emellett nem maradnak el a szokott meglepetések és játékok sem.