Jacko panasszal élt a dokumentumfilm miatt

Vágólapra másolva!
Michael Jackson ügyvédje panaszt emelt a hétfő este, az ITV1 csatornán sugárzott, Jackóról szóló dokumentumfilm miatt. Szerinte a film egyértelműen azt a feltételezést igyekszik alátámasztani, miszerint a népszerű énekes gyermekekhez fűződő vonzalma beteges, de mindenképp abnormális.
Vágólapra másolva!
Forrás: EPA
Forrás: EPA

Michael Jackson jogi képviselője panaszt emelt a televízóműsorok felügyelésével megbízott panaszbizottságnál. Martin Bashirnak az énekesről készített dokumentumfilmjét, a Living With Michael Jackson-t hétfőn este sugározták az ITV1-on. A popsztár szerint a program készítői inkorrekt módon jártak el, és több alkalommal is megsértették a sztár személyiségi jogait.

Jacko ügyvédje szerint a dokumentumfilm egyértelműen azt a feltételezést igyekszik alátámasztani, miszerint a népszerű énekes gyermekekhez fűződő vonzalma beteges, de mindenképp abnormális. A férfi azt állítja, hogy a dokumentumfilm manipulatív módon élt, illetve visszaélt a hangalámondás eszközével. Kifogásolta azt is, hogy a kérdések egy része az 1993-ban Jackson ellen gyermekek molesztálásának vádjával indult bírósági eljárásra vonatkozott anélkül, hogy a sztárt erről előzetesen tjékoztatták volna a készítők. A vád képviselői szerint a film azt a gyanút igyekszik burkoltan, de egyértelműen alátámasztani, hogy "a pop királyának" gyermekek iránti vonzalma szexuális indíttatású, beteges és abnormális.

Twin Peaks-játék: nyerjen DVD-t!/szorakozas/20030127twin.htmlMicael Jackson honlapjahttp://www.michaeljackson.com/A dal, amelytől libabőrös leszel!http://forum.origo.hu/forum?act=show&fid=36462

Michael Jackson sérelmezte, hogy Bashir filmjében olyan képek is megjelentek a gyermekeiről, amelyek nyilvánosságra hozatalához nem járult hozzá. "Voltak olyan helyzetek, amikor határozottan kértem őket arra, ne vegyék fel a gyermekeket, mire ők azzal utasítottak el, hogy a folyamatosság megőrzése érdekében nem szakítják meg a felvételeket, ugyanakkor biztosítottak arról, hogy ezek a jelenetek nem szerepelnek majd a vágott verzióban" - emlékezett vissza.

Jackson amiatt is panaszt emelt, hogy a készítők nem biztosítoották számára a lehetőséget, hogy még annak adásba kerülése előtt megnézhesse a kész filmet, holott erre korábban ígéretet tettek.