A KFT a világűrben ősbemutat

Vágólapra másolva!
Tizennégy év elteltével új albumon dolgozik a KFT együttes; a kiéhezett rajongók már tavasszal a lejátszókba helyezhetik az egyébként már rögzített korongot. Egyes szerencsés űrlények azonban még ennél is hamarabb hallhatják az új szerzeményeket. Erről és az élet fontos dolgairól kérdezhetik a 14-én három órától az [origo] Társalgójába érkező KFT-t.
Vágólapra másolva!

Forrás: ORIGOTény, hogy a KFT hazánkban mindig is élen járt a még éppen csak felbukkanó technikák alkalmazásában és zenéje szolgálatába állításában. Könnyen beláthatjuk az állítás igazságát; elég, ha visszaemlékezünk 1985-ös multimédiás programjára vagy az 1996-os sportcsarnokbeli internetes koncertre, melynek csodájára járt a még csak éledező hazai internetes közösség. Ezúttal a zenekar tagjai úgy gondolták, hogy a harmadik évezred küszöbét átlépve új dalaikat elsőként a szokásosnál remélhetőleg szélesebb nyilvánosság előtt, "a földönkívülieknek (E. T.-nek és társainak)" mutatják be.

A lelkes magyar űrszakértő Schuminszky Nándor és a "KFT Földönkívüli Ügyeinek Egyesült Államokbeli Nagykövete", Christiana Garda, valamint Márton András (aki egyébiránt a Kapolcsi Művészetek Völgye Fesztiválon az "UFO-fogadó Bizottság elnöke, űrparancsnok" címet viseli) közreműködésével a houstoni Team Encounter együttműködést alakított ki a zenekarral. Az új album ősbemutatója ennek csak első lépcsőfoka; a Cosmic Call program keretében Sir Arthur C. Clarke, David Bowie, Greg Lake és Sally Ride űrhajós üzenetei mellett a KFT zenekar dalai, vagyis Laár, Bornai és Márton szerzeményei is útnak indulnak az univerzumba, a naprendszeren túlra.

Nyerjen Twin Peaks-relikviákat!

Játsszon Twin Peaks-játékunkon, nyerjen DVD-t és más relikviákat!

A dalok mellett elkészült egy speciális, 30 másodperces videoüzenet is, melyet a zenekar Herendi Gáborral, az utóbbi évek legnagyobb hazai filmsikere, a Valami Amerika rendezőjével közösen forgat. A videoüzenet címe: Intra Terrestrial Communication, azaz Földönbelüli kommunikáció; az opus hamarosan megtekinthető lesz a zenekar weblapján.

Az adást 2003. február 14-én, Bálint-napkor, a szerelmesek napján sugározzák egy 70 méter átmérőjű rádiócsillagászati antennával az ukrajnai Jevpatorijából. A Cosmic Call program civil üzeneteket is továbbít, eddig 53 országból közel százezren jelentkeztek. A kozmikus fellépés örömére az új albumról és az élet fontos dolgairól kérdezhetik a sugárzás időpontjában, azaz 14-én három órától az [origo] Társalgójába érkező KFT-t.