Dead Kennedys-koncert és -játék

Jello Biafra nélkül bár, de hazánkba látogat minden idők egyik legbalhésabb punkzenekara, a Dead Kennedys. Ha velünk játszik, vendégünk lehet a Petőfi Csarnokban március 4-én megtartott koncertre, melyen a hazai Macskanadrág vezeti fel a Dr Know énekesével kiegészült csapatot. Helyes megfejtőink között tíz belépőjegyet sorsolunk ki.

Az [origo] vendégeként ingyen juthat be a Dead Kennedys koncertjére tíz szerencsés olvasónk, aki helyesen válaszol egy, az együttessel kapcsolatos kérdésre.

A kérdés: Miről kapta a nevét az egykori énekes, Biafra?

A helyes megfejtéseket a nyeremeny@origo.hu címre várjuk, 2003. február 26-án 14 óráig.

A nyerteseket az [origo] e-mail útján értesíti, és közli a nyeremények átvételének pontos menetét. A nyertesek teljes listája legkésőbb 2003. január 27-én 14 órától 24 órán át elérhető lesz az [origo] Szórakozás rovatából. A játékban az Axelero Rt. munkatársai nem vehetnek részt.

És egy kicsit a Dead Kennedysről is

A Dead Kennedys a 70-es évek végének és a 80-as évek elejének legnépszerűbb és talán legfontosabb punk együttese. A két fenti jelzőt egyértelműen annak köszönhetik, hogy azok voltak az USA-nak, mint a Sex Pistols Angliának - fasisztának és álságosnak nevezve az uralkodó rendszert (a Claifornia Über Alles érthetően hamar sláger lett). Ráérő idejükben persze nekimentek az egyháznak is, nem kevés újabb haragost magukra szabadítva. A politikailag több mint aktív együttes 1986-ban oszlott fel, a pénzükből alaposan kifogyott tagok tavaly Jello Biafra távolmaradása mellett (ő korántsem fogyott ki a pénzből) újraalakultak. Koncertkörútjukkal most Magyarországra is elértek, március negyedikén a Petőfi Csarnokban lépnek fel. Előzenekaruk a hazai punkszcéna egyik kiválósága, a Macskanadrág lesz.

Előző
  • 1
  • 2
Következő