Megvan a Metallica új basszusgitárosa

Vágólapra másolva!
Két év keresés után végre a Metallica összes tagjának sikerült megegyeznie az új basszusgitáros személyét illetően, s így már biztosra vehető, hogy Jason Newsted helyét az Ozzy csapatából érkező Robert Trujillo töltheti be. A zenész még évekkel ezelőtt bandájával együtt turnézott a Metallicával, így a csapat tagjai pontosan tudták, hogy a szükséges összhang nagyon is megvan.
Vágólapra másolva!
Forrás: Elektra
Újra teljes a csapat - balról az első Trujillo

A Kyuss progresszív metálcsapat volt basszusgitárosát és a Marilyn Manson csapatából kilépő Twiggy Ramirezt is maga mögé utasítva a Metallica legutolsó értékelő megbeszélésén végül Robert Trujillóé lehetett a kegy, hogy Jason Newsted megüresedett helyét betöltve a csapat basszusgitárosa legyen. Ramirez egyébként amúgy sem bízhatott túlságosan sikerében; még azelőtt csatlakozott a Perfect Circle-höz, hogy a Metallica új csapattársát megnevezte volna. Az új tagként üdvözölt Trujillot már régóta ismerték az együttes tagjai, a zenész még 1993-ban, a Suicidal Tendencies tagjaként együtt turnézott velük. Mint azt Lars Ulrich dobos elmondta, hála a közösen leutazott kilométereknek azt mindig is tudták, hogy az összhang megvan, csak az együttzenélést nem próbálták még soha.

Végül azonban erre is sor került, s a frontember James Hetfield szerint ekkor minden a helyére kerül. Az énekes elmondta: rövid közös jammelgetés után azonnal világos lett, hogy Trujillo lesz az új basszusgitáros, hozzátéve, hogy az új taggal kiegészült Metallica hangzása már a próbateremben is "olyan súlyos volt, mintha egy 747-es Boeing szállt volna fel".

Trujillo Jason Newsted több mint két éve megüresedett helyére érkezik (jellemző, hogy Jason azóta már egy teljes lemezt is kiadott echoBrain nevű formációjával). A volt basszusgitáros 2001 januárjában "személyes okokra" és a sokévnyi turnézás okozta sérülésekre hivatkozva hagyta el a Metallicát, bár sokak szerint egyszerűen nem tudta és akarta elviselni az egyre feszültebbé váló légkört és a folyamatos vitákat. Az együttes bejelentése szerint Trujillót teljes jogú tagként fogadják - az új felvételeken már zenélni is fog, csakúgy, mint a koncerteken. Így már egészen bizonyos, hogy a Linkin Parkkal, Limp Bizkittel és Deftonesszal közös Summer Sanitarium elnevezésű monstre turnéra már ő kíséri el a Metallicát.

Trujillo számtalan stílusban és együttesben bizonyított már. Így gyakorlatilag végigkísérte Mike Muir zenészi pályáját, játszva a Suicidal Tendenciesben, annak utódában, az Infectious Groovesban, majd a frontember szólóprojektjeiben is. Az utóbbi időben olyan lemezeken gitározott, mint az ex-Alice in Chains gitáros Jerry Cantrell grunge-albuma, a Degradation Trip, vagy Ozzy Osbourne legutolsó stúdiófelvétele, a Down to Earth.