A Kiss védi a pirotechnikát

Vágólapra másolva!
A nemrégiben történt Rhode Island-i koncertbalesettel kapcsolatban a Kiss együttes tagjai elmondták, továbbra is támogatják a fellépéseken a pirotechnikai eszközök alkalmazását.
Vágólapra másolva!

A látványos fellépéseikről és festett maszkjairól is híres zenekar szerint a tűz, a füst, és az erős fények épp annyira fontosak, mint a jó hangszerek egy-egy nagy rendezvény alkalmával. Arra azonban ok is felhívták a figyelmet, hogy kisebb show-k alkalmával más eszközökkel szabad csak dolgozni.

Paul Stanley és Gene Simmons a Great White nevű együttes tragikus, Rhode Island-i koncertjével kapcsolatban fejtette ki az álláspontját. A balesetben közel 100 ember vesztette életét, 180-an pedig megsérültek. Stanley így nyilatkozott: "Az embereknek borzongásra, látványra és szórakozásra van szükségük. Ezért néznek horrorfilmeket, ülnek fel hullámvasútra, s ezért tudtunk mi is ilyen sokáig népszerűek maradni. A tűz azonban nem játék. Ha be kellene tiltani a pirotechnikai eszközök használatát koncerteken akkor júl. 4-én sem szabadna tűzijátékkal elkápráztatni a nézőket. Egy rendezvény szervezőjének mindig illik tudni, hogy mit vásárol meg."