McCartney a Vörös téren koncertezik

Paul McCartney többéves próbálkozás után idén május 24-én végre felléphet a Vörös téren. Az ex-Beatle mintegy 100 ezer orosz rajongó előtt játssza majd a Beatles egykori dalait, köztük a Back In The U.S.S.R-t, és néhányat saját kései szerzeményei közül.

Forrás: MTI

Paul McCartney a Back In The World elnevezésű koncertkörútja keretében a moszkvai Vörös téren ad koncertet. A zenész maga is különleges alkalomnak tartja a május 24-ei eseményt, mivel már régóta szeretett volna fellépni Oroszországban, ám korábban nem sikerült engedélyt kapnia.

"Mindig is szerettem volna Oroszországban játszani, de a kommunizmus idején sorra elutasították a kérelmemet. Örülök, hogy most sikerült - eljuthatok az orosz rajongókhoz, és végre élőben előadhatom a Back In The U.S.S.R-t és még sok mást dalt, amelyek befogadására - véleményem szerint - már készen áll a közönség. Nagyon izgatott vagyok, már csak azért is, mert még soha életemben nem jártam abban az országban" - nyilatkozta az énekes.

A Vörös téren tartandó fellépés lesz a turné egyetlen szabadtéri koncertje, amelyre mintegy 100 ezer rajongót várnak. A szervezők abban reménykednek, hogy a tér teljes területét elfoglalhatják majd a koncert ideje alatt, amely terveik szerint a kihelyezett óriáskivetítők révén az orosz főváros számos pontján látható lesz majd. Jelenleg folynak a tárgyalások egy esetleges élő televíziós közvetítésről.

KAPCSOLÓDÓ CIKK