Az Oasis és a Coldplay Irakról vitázik

Vágólapra másolva!
Liam Gallagher gúnyos megjegyzéseket tett a Coldplay együttes frontemberére, Chris Martinra, aki háborúellenes nézeteit egy adománygyűjtő műsorban ismertette.
Vágólapra másolva!
Forrás: MTI
Chris Martin

Liam Gallagher egy rákos tinédzsereket támogató alapítvány jótékonysági rendezvényén, a színfalak mögött okoskodónak nevezte Chris Martint, amiért épp egy ilyen rendezvényen fejti ki a politikai nézeteit. A felháborodott Gallagher Martin barátnőjét, Gwyneth Paltrow színésznőt sem kímélte.

"Amikor a Coldplay leadta a koncertet, tovább hangoskodtak, hogy közöljék a háborúval kapcsolatos véleményüket, ami nem helyénvaló. Ezt az eseményt nem kellett volna erre felhasználni. Ha ő és a béna madárkája a háborúról akarnak zajongani, azt saját, önálló előadás keretében tegyék. Olyanok, mint egy rakás tojásfejű egyetemista, Chris Martin úgy néz ki, mint egy földrajztanár" - mondta Gallagher.

Forrás: MTI
Liam Gallagher

"A rendezvény rákos kölykökről szólt, akik mindennap háborút viselnek - az életükért. Emiatt vagyunk itt mindannyian" - fejtette ki véleménye lényegét az Oasis énekese.

A Coldplay kifogásolt március 24-i koncertje a Teenage Cancer Trust szervezet egész hetes adománygyűjtő műsorsorozatának nyitánya volt. A rákos tizenévesek támogatására a londoni Royal Albert Hallba meghirdetett eseményen többek között Eric Clapton és a Madness együttes is fellép.

A Coldplay mellett korábban több más brit előadó is felszólalt az iraki háború ellen, köztük a Blur frontembere, Damon Albarn, akinek nézetei az együttes új klipjét is befolyásolták. A rövid történet egy, haditengerészetnél szolgáló nőről szól, akit teljesen átformál a háborús helyzet.