Deadly Avenger-buli az Olof Palme-házban

Vágólapra másolva!
Április 10-én az Olof Palme-házban zenél az Illicit kiadó alapítója és első számú embere, Deadly Avenger. A lemezlovas olyan előadók munkáit értelmezte újra, mint a Manic Street Preachers, a Stereophonics vagy Travis, de ízlésvilágát nem csak a zene, hanem a filmek is formálták. Művésznevét egy B kategóriás akciófilm címe után kapta, remixeit pedig a konkrét zenei dallamok mellett egy-egy filmjelenet inspirálta.
Vágólapra másolva!
Forrás: WIZARt
Forrás: WIZARt

Április 10-én az Olof Palme-házban lép a lemezjátszók mögé az Illicit kiadó alapítója és első számú arca, Deadly Avenger. A 2002 őszén kiadott Deep Red című albuma mellett - amelyet Budapesten vettek fel - a DJ többek között olyan előadók munkáit értelmezte újra, mint a Manic Street Preachers, a Stereophonics vagy Travis.

A lemezlovas művészneve egy B kategóriás akciófilm címe, amely a maga "annyira rossz, hogy már jó" mivoltában hatással volt a DJ-re. Zenei karrierjét hip-hop-DJ-ként indította útjára a kilencvenes évek elején, akkor még Sem néven.

1995-től 1997-ig már Deadly Avenger néven három maxilemeze jelent meg, amelyen a breakbeattől a drámaibb hangzásvilágig a zenének meglehetősen széles spektruma kapott helyet. 1998-ban menedzserével megalapították az Illicit kiadót, s ezt követően kezdtek remixeket készíteni.

A 12 inch honlapjahttp://www.izillistening.hu/12inch/Palotai.huhttp://www.palotai.hu

A lemezlovast saját bevallása szerint nem annyira a konkrét zenei dallamok inspirálják, hanem kedvenc filmjeleneteit "álmodja zenébe". Kifinomultságát mi sem bizonyíthathatja jobban, mint, hogy két ismert hazai DJ, Palotai és Infra Gandhi is őt jelölik meg személyes kedvenceikként.