Kénytelen magyarázkodni új békedala miatt Lenny Kravitz. A szám, amelynek elkészítésében többek között egy iraki zenész is részt vett, kritizálói szerint hazafiatlan.

Forrás: HölgyfórumA We Want Peace (Békét akarunk) című számot az iraki popsztár, Kadim Al Sahir, a palesztin vonószenész, Simon Shaheen és a libanoni dobos, Jamey Hadded adta elő a New York-i sztárral. "Sok nagyon furcsa visszhangot kaptunk. Nagyon erőszakosakat, nagyon gyűlölködőeket, az emberek azt mondják: 'Hagyd el az országot, nem érdemled meg, hogy amerikai legyél.' Az a gondjuk, hogy egy irakival vettük fel a számot. De nem azért vagyunk ott, hogy felszabadítsuk az irakiakat? Én pedig nem társulhatok egyikükkel?" - vitatkozott Lenny Kravitz új dalának bírálóival.

 

Többek közt az R.E.M., a Beastie Boys, John Mellencamp, a Rage Against the Machines korábbi frontembere, Zack De La Rocha is írtak békedalokat az iraki konfliktus hatására - számaikat még márciusban az interneten tették közzé.

Mivel az amerikai közvélemény-kutatások szerint az amerikaiak többsége támogatja az Irak elleni háborút, ezért a rádióadók egy része mellőzi a háborúellenes dalokat. A Dixie Chicks felvételeit például 30 százalékkal kevesebbszer játszották azután, hogy az együttes kritizálni merte George Busht.