Eminem és haverjai európai turnén

Vágólapra másolva!
A Shady Records, vagyis Eminem kiadójának rapperei - 50 Cent, Obie Trice, a D-12-csapat és Green Lantern - is közreműködnek Em európai turnéján, melynek minden állomása már most teltházasnak ígérkezik.
Vágólapra másolva!

A hip-hop szárnyalásával persze az előadók és kiadók is gombamód szaporodnak. Eminem nagy felfedezettje, 50 Cent, akit nemrégiben megjelent albuma, a Get Rich, or Die Tryin' és az akörüli hírverés egy csapásra a leghíresebbek közé emelt, már szintén megalapította saját kiadóját, a G-Unitot. Már saját felfedezettje is van; Lloyd Banks augusztusban meg is jelenteti első lemezét, így az Eminemet felfuttató Dr Dre hamarosan afféle tiszteletbeli dédszülővé avanzsál. Lloyd Banks az egyetlen, aki nem vesz majd részt az Eminem-vonzáskörzetbe tartozó összes előadót felvonultató európai turnén.

Itt lesz viszont a hamarosan önálló lemezen is bemutatkozó Obie Trice, aki Em következő nagy projektje is egyben. Már most valószínűsíthető, hogy 50 Cent sikereit nem fogja tudni megismételni (a február óta kapható lemezből eddig hatmillió példány kelt el, a rapper a legjobban startoló újonc címet is elhódította a szintén Dre-kreálmány Snoop Doggtól), de egy pár dollárt bizonyára hoz még a konyhára. Ha még ez is kevés lenne: van még lenyúzható bőr Eminemen. Csapata, az állítólagos gettóbeli harcostársakból összeállt D-12 már második albumján dolgozik (első lemezük, a Devil's Night 4 millió példányban kelt el). Ők is jönnek, az egész csapat, csakúgy, mint DJ Green Lantern, akinek bemutatkozó lemeze már csak 2004-ben jelenik meg.

Az Anger Management turné már biztos európai állomásai:

június 13. Essen
június 15. Hamburg
június 17. Amszterdam
június 18. Amszterdam
június 19. Párizs
június 21. Milton Keyes, UK
június 22. Milton Keyes, UK
június 23. Milton Keyes, UK
június 24. Glasgow, UK
június 26. Dublin
június 27. Dublin