Vámpíros musicalt tervez Elton John

Vágólapra másolva!
A brit énekes és állandó szerzőtársa, Bernie Taupin a Broadwayn színpadra állítják az Interjú a vámpírral című regény musicalváltozatát.
Vágólapra másolva!

Hölgyfórum Elton John és Bernie Taupin azt állítják az Interjú a vámpírral című történet feldolgozása mentes lesz a felesleges ijesztgetéstől. "Sötét lesz, szexi és rémisztő, de ez nem azt jelenti, hogy klisékből áll" - közölte Taupin.

Elton John elmondta, figyelembe vette, hogy a musical cselekménye kétszáz évvel ezelőtt játszódik, ezért olyan zenét ír, amit elektronikus hangszerek nélkül lehet előadni, és más modern hangzásokat sem tartalmaz. "Nem látom, van-e olyan modern zene, amely ne lenne nevetséges a darabban" - mondta a brit sztár.

Az új zenés darab, amelyet várhatóan 2005-ben mutatnak be New Yorkban, az előzetes számítások szerint 10 millió fontba, azaz három és fél milliárd forintba kerül majd. Elton Johnnak korábban két sikeres darabja volt már a Broadwayn. A brit zenész a Disney-féle Aida és az Oroszlánkirály elkészítésében működött közre.

Az új musical Anne Rice három regényét ötvözi, az Interjú a vámpíral (Interview With the Vampire) mellett a Lestat, a vámpír-t (The Vampire Lestat), és a Kárhozottak királynőjé-t (Queen of the Damned).

Az Interjú a vámpírral történetéből 1994-ben Brad Pitt, Tom Cruise főszereplésével filmet is forgattak, a Kárhozottak királynője moziváltozata pedig 2002-ben készült el, a főszerepben az ismert énekesnővel, Aaliyah-val.