Nincs lazsálás - Biohazard-koncert és -játék

Vágólapra másolva!
Május 13-án, kedden este hat órától a PeCsában lép fel minden brooklyni hardcore együttesek egyik legsúlyosabbika, a Biohazard. Az együttes - bár maga soha nem került az MTV sztárcsapatai közé, olyan sikerbandákat ihletett meg, mint a Korn vagy a Limp Bizkit. Játékunkkal tíz szerencsés olvasónk vendégünkként juthat be a koncertre, mindössze egy kérdésre kell válaszolnia.
Vágólapra másolva!

Az [origo] vendégeként ingyen juthat be a Biohazard PeCsában tartott koncertjére tíz szerencsés olvasónk azok közül, akik helyesen válaszolnak egy, az együttessel kapcsolatos kérdésre.

A kérdés: Mit jelent az együttes negyedik albuma, a Mata Leao címe?

A helyes megfejtéseket a [email protected] címre várjuk, 2003. május 12-én 14 óráig.

A nyerteseket az [origo] e-mail útján értesíti, és közli a nyeremények átvételének pontos menetét. A nyertesek teljes listája legkésőbb 2003. május 12-én 16 órától 24 órán át elérhető lesz az [origo] Szórakozás rovatából. A játékban az Axelero Rt. munkatársai nem vehetnek részt.

De mi is az a Biohazard?

A New York-i Brooklynból induló Biohazard (Evan Seinfeld - basszus gitár / vokál, Bill Graziadei - gitár / vokál, Danny Schuler - dobok, Leo Curley - gitár) az első együttesek között volt, amely zenéjében összeolvasztotta a hardcore-t a hiphoppal, nem csak zenéjében, de témáiban és stílusában is. Saját bevallása szerint a banda a "hardcore szeretetéből és az utca csábításától való ösztönös menekvésből született" 1988-ban. A Biohazard a "zenét választotta az őket körülvevő drog és erőszak ellenében". A hangzásvilágukban keveredik a Black Sabbath, a Run DMC, a Judas Priest, a Cro-Mags, a Public Enemy és a Ramones.

A Biohazard az 1990-ben megjelent, nevükkel azonos című első lemeze után indult el világhódító útjára. 1992-ben adta ki a már klasszikusnak számító Urban Discipline lemezt, mely világszerte több mint 1 millió példányban kelt el. Ezen a lemezen szerepel a Punishment című szám, melyből az MTV-n is rengeteget játszott videoklip készült.

1994-ben jelent meg a State of the World Address album, mellyel a fiúk ismét körülutazták a világot. Népszerűségük ekkor még töretlen, ez a lemez is több mint egymillió példányban kelt el. Közrejátszott a sikerben a Judgement Night főcímzenéjének elkészítése is. A Biohazard két évvel később adta ki a Mato Leao lemezt, melynek címe azt jelenti: megölni az oroszlánt. A korong megjelenése után az eredeti gitárost, Bobby Hambelt az ex-Helmet gitáros Rob Echevarria váltja.

Az 1997-es No Holds Barred album után 1999-ben adták ki a New World Disorder-t. 2000-ben az együttes a túlélési ösztönre hivatkozva átszerveződött, és egy európai-japán turnét szervezett mindenféle lemezkiadói és menedzseri segítség nélkül.

Ez idő alatt Billy és Danny az együttes hírhedt brooklyni próbatermét világszínvonalú stúdióvá alakította, melynek Rat Piss Studio lett a neve. A banda egy vagonnyi új zenével felszerelkezve látott hozzá a felvétel nehéz munkájához. Az eredmény az Uncivilization, a banda karrierének eddigi legsikeresebb lemeze, melyen vendégként szerepel Phillip Anselmo a Panterából, Pete Steele a Type-o-Negative-ból, Sen-Dog a Cypress Hillből, valamint a Slipknot tagjai közül is néhányan.

Az együttes legújabb albuma, a Kill or Be Killed március közepén jelent meg, ezt népszerűsíteni érkezik hazánkba a Biohazard.