Meghalt Hendrix basszusgitárosa

Vágólapra másolva!
Életének ötvenhetedik évében elhunyt Noel Redding, akit leginkább a Jimi Hendrix Experience basszusgitárosaként ismerhetett meg a közönség. A Rock and Roll Hősök Csarnokába is beiktatott zenész halálának oka egyelőre ismeretlen
Vágólapra másolva!

Csakúgy, mint a dobos Mitch Mitchellt, Noel Reddinget is Hendrix menedzsere, Chas Chandler hívta meg 1967-ben a Jimi Hendrix Experience csapatába. Noel igent mondott, s a döntés egész életére meghatározó lett. Mielőtt elhagyta volna az együttest, részt vett az első három, vagyis a legsikeresebb albumok elkészítésében, (köztük máig is talán legismertebb a Hey Joe a bemutatkozó Are You Experienced? albumról) végül azonban a pénz körüli viták egyre komolyabbá váltak, s 1969-ben ki is lépett.

Még abban az évben megalapította rövid életű első saját együttesét, a Fat Mattresst, mely két album kiadása után fel is oszlott. Reading tett még egy próbát, hogy frontemberként is sikeressé váljon, a Noel Redding Band azonban messze nem hozta az Experience szintjét, s hamarosan feloszlott.

Reading később Írországba költözött, haláláig itt is élt. Hendrixszel és menedzsmentjével soha nem békült ki, továbbra is kitartott azon véleménye mellett, hogy nevetségesen alulfizették, és mellőzték a fontosabb kérdésekben hozott döntéseknél. A Jimi Hendrix Experience tagjaként Redding 1992-ben kapott táblát a Rock and Roll Hősök Csarnokában.