Negyedszázad után visszaadták Macca ellopott naplóját

Vágólapra másolva!
Két fanatikus Beatles-rajongó visszajuttatta Paul McCartney személyes naplóját jogos tulajdonosához - 23 évvel az után, hogy ellopták a zenész londoni otthonából. A napló rajzokat és intim részleteket is tartalmaz Macca első házasságáról.
Vágólapra másolva!

Paul McCartney valószínűleg nem gondolta volna, hogy ekkora meglepetéseket tartogat számára római koncertje. Még a hotelben tartózkodott, mikor is két középkorú olasz hölgy bejelentkezett egy alkalmazottjánál, átnyújtottak egy kis könyvecskét, majd csendben leültek a hallban és várakoztak. Egy óra múlva McCartney kijött hozzájuk, beszélgetni kezdtek, és végül fény derült a kis könyv - mely valójában Sir Paul naplója volt - titkára.

A két hölgy - akik mellesleg olaszok, és csak egyszer jártak Londonban - 1980-as útjukon jutottak el az Egyesült Királyság fővárosába, ahol természetesen imádottuk otthonához is ellátogattak. Nem tervezték, hogy bármit is elvigyenek, de mivel éppen hatalmas felfordulás volt a ház körül - felújítás alatt volt - és az ajtók is nyitva álltak, összeszedték bátorságukat, és besurrantak. Felkapták a kezük ügyébe kerülő első dolgokat, majd elmenekültek. A napló mellett tulajdonukba került egy pár csizma, és néhány vázlatként hangjegyekkel teleírt jegyzetlap is. Ez utóbbiak sorsa ismeretlen, a naplóba viszont annak szerencsés visszatalálása örömére Macca hagyta belenézni az újságírókat.

A Corriere della Sera leírása szerint a könyvecske többek között utalásokat tartalmaz a sajtóra az együttes többi tagjára, sőt, kapcsolatára feleségével. 1970 március tizedike alatt két szív szerepel, valamint a "Boldog évfordulót" felirat, s ugyanazon év áprilisának 10-én csak ennyi áll: "Paul leaves Beatles", vagyis "Paul elhagyja a Beatlest".