Goldie és Photek a PeCsában

Vágólapra másolva!
Goldie világkörüli turnéja magyar állomásaként, Photek és MC Rage társaságában lép a hazai közönség elé május 31-én a Petőfi Csarnokban. Fellépésük, melyre a Metalheadz kiadó saját dekorációs csapatát és látványtechnikáját hozza magával Angliából, egyben Goldie lemezbemutatója is lesz.
Vágólapra másolva!
Forrás: ORIGO
Forrás: ORIGO

Az elmúlt években a modern elektronikus zenék egyetlen alirányzata sem mondhatott olyan népszerűség-növekedést magáénak, mint a drum & bass. A rendezvényeket - a néha alig-alig észrevehető promóció ellenére - ma már ezrek látogatják. Az elektronikus zenéket kedvelők legújabb generációja már nem a house, a techno vagy a trance, hanem jól láthatóan a drum & bass mellett teszi le voksát.

A mára globálissá terebélyesedett irányzat születését Goldie-nak, az aranyfogú, karizmatikus figurának köszönheti. Két szerzői albuma, a Universal-nál megjelent Timeless, illetve a Saturnz Return, valamint a Sony Musicnál kiadott dupla mixlemeze és a tavalyi mixalbum, a goldie.co.uk több millió példányban fogyott.

Goldie azonban sokkal több, mint zenész és lemezlovas, a szélesebb értelemben vett nagyközönség a filmvászonról is ismerheti őt. A Guy Ritchie rendező által jegyzett Blöff-ben például a gengszter Lincolnt alakította. A filmipar - az extrém külsőt felfedezve - osztotta rá a soros James Bond mozi, a The World is Not Enough egyik negatív hősének szerepét is.

A jungle-világsztár a közeljövőben hazánkba látogat, hogy egy világkörüli turné magyar állomásaként, Photek és MC Rage társaságában lépjen a magyar rajongók elé május 31-én.

Az eseménynek extra aktualitást ad Goldie vadonatúj kiadói válogatása, a No Smoke without Fire egyidejű megjelenése, így a rendezvény ezen album bemutatója is lesz.