Kosheen és dZihan & Kamien a Volton

Vágólapra másolva!
Az erőfeszítéseknek hála valódi tömegrendezvénnyé nőtte ki magát a Volt Fesztivál. A már másodízben a Lővérekben, összesen pedig tizenegyedszerre megrendezett Volt Hyperspace-re vágyóktól a nosztalgikus úttörőkig, Majka Papára kíváncsiaktól Korai Öröm-rajongókig mindenkit megpróbál Sopronba csábítani. Ehhez az említetteken kívül a Kosheen, a szintén nagy visszatérő Tito & Tarantula, dZihan és Kamien, valamint Cari Lekebush nyújt majd némi segítséget.
Vágólapra másolva!

Július 3-5-ig immár 11. alkalommal gyűlhetnek össze egy kis elő-szigetelésre a szórakozni vágyó fiatalok a soproni VOLT Fesztiválon. A rendezvények helyt adó Lővér kempingben, a három nap alatt tíz helyszínen, közel 100 fellépő várja majd a nagyérdeműt. A hazai alternatív zenekarokról pedig egyre inkább a külföldi sztárokra helyeződik a hangsúly. Persze érthető módon egy soproni fesztivál nem tudna megfizetni egy Bowie-t vagy egy Morcheebát, azonban még így is nagy neveket - főleg egy-egy irányzat nagy neveit - sikerült a programra tűzni.

Így kiemelt fellépőként a Sziget nagyszínpados slágergyára, az angol Kosheen nyitja a sztárparádét július negyedikén. A Hide U, a Hungry, a Slip & Slide és a Catch bizonyosan elhangzik majd, és megnyugtathatunk mindenkit: a fehér címkéről a fehér limuzinra szinte pillanatok alatt átváltó csapat csak lemezein hozza a keményvonalas drum and bass vonalat, élőben olyan, mint a Viván. Hasonló sztárként tüntetik fel a rendezők az Alkonyattól pirkadatig no meg a Desperado révén elhíresült mexikói gitárduót, vagyis a Tito & Tarantulát.

Velük nagyjából egy időben, azaz ötödikén este kapott helyet a főszervezővel egyetemben Sopronból induló Hyperspace is, ahol a szokott menetrend szerint eleinte a Deadcode csapata, majd az osztrák Elex Red, majd a szintén jó párszor - legutoljára a tavalyi Budapest Parádén - hazánkban járt svéd techno-dj Cari Lekebush, majd újra a Deadcode pakolja a lemezeket. Szintén szombat este lép fel a könnyed, "rolling" drum and bass dj Doc Scott is, akit Goldie általában csak az irányzat királyaként szokott definiálni, s tény, hogy a szcéna nagy öregjeként volt ideje beletanulni a szakmába.

És persze jön dZihan és Kamien is, idén másodszor, mely kellemes és pihentető downtempójával pontosan nyár esti kempingezéshez való. Természetesen a nemzetközi felhozatal mellett a hazai élvonal, mondhatni a szokásos fesztiválzenekarok is itt lesznek, vagyis többek között a Kispál és a Borz, a Tankcsapda, az Irigy Hónaljmirgy, az Anima Sound System, a majdnem helyi erő Sub Bass Monster, az új belépő Dopeman & Majka, a Korai Öröm, a Freshfabrik és a Nyers koncertjét is hallhatja a VOLT közönsége.

Lesz még: Magyar Televízió Kertmozi, vagyis válogatás a 34. Magyar Filmszemle anyagaiból, Sas István legendás reklámjaiból, játék, vagyis "a régi idők táborozós hangulatát idéző" csapatversenyek és kalandtúrák, sport, ami belefér, freestyle mc-verseny, valamint móka, kacagás.