Vágólapra másolva!
Liverpoolban, a Beatles szülőhelyén fejezte be vasárnap éjjel több mint egy évig tartó tengerentúli és európai turnéját Paul McCartney, akit összesen kétmillióan hallhattak élőben tavaly április óta. A turné során Sir Pault számos meglepetés is érte, s időközben jelentették be azt is, hogy felesége várandós.
Vágólapra másolva!

Liverpoolban 30 ezren váltottak jegyet a monstre turnét lezáró szabadtéri koncertre, ahol Sir Paul "Jó itthon!" kiáltással köszöntötte az őrjöngő tömeget. A hatalmas, három kontinenst átívelő koncertsorozat tavaly áprilisban kezdődött a kaliforniai Oaklandben; McCartney és zenekara összesen 58 előadást tartott az Egyesült Államokban, Mexikóban és Japánban.

Ezt követte a 32 koncertből álló európai turné, mely idén márciusban indult az angliai Sheffieldben, majd bejárta a kontinenst; Sir Paul többek között Magyarországon, Spanyolországban, Franciaországban, Németországban és végül Oroszországban, a moszkvai Vörös téren, a Kreml falai mellett játszotta el klasszikusait.

A turné menet közben is visszakanyarodott Angliába; áprilisban a hatalmas londoni Earls Court rendezvénycsarnokban összesen 160 ezren látták a négy előadást. A Beatles utoljára 1965-ben turnézott brit földön, s most Macca nemcsak a hosszú várakozásért kárpótolta a rajongókat: a játszott dalok közül többet még egyáltalán nem hallhatott élőben a hazai közönség. A vasárnap esti liverpooli koncerten köszöntötték a turné kétmilliomodik nézőjét is, a 19 éves Laura Andrew egy 17 ezer font értékű autót, stílszerűen egy Volkswagen Beetle (Bogár) kabriót kapott az ex-Beatle-től.

A hosszúra nyúlt turné alatt persze rengeteg minden történt Sir Paul magánéletében is. Az európai turné idején jelentették be például, hogy a 61 éves McCartney és második felesége, Heather Mills, akivel a jelek szerint nem a legfelhőtlenebb a sztár kapcsolata, az év végére várja első gyermekét. Legalább ilyen megható McCartney rajzokat és intim részleteket tartalmazó naplójának esete is, melyet két olasz Beatles-rajongó 23 évvel az után juttatott vissza a zenészhez, hogy ellopták azt londoni otthonából.