Új zenei magazin indult

Hangszer és Zene címmel új magazin jelent meg, mely a hangszereken keresztül közelíti meg a zenei világot, átfogó képet mutatva a komoly-, könnyű- és népzenéről egyaránt. A kéthavonta megjelenő lap állandó rovataiban egységként, határvonalok nélkül mutatkozik meg a zenei élet, neves zeneszerzők, művészek tanulmányain és velük készített interjúkon keresztül.

Az Elit klub rovatban a szakmájukban, tevékenységükben elismert és világhírűvé vált művészekkel készült interjú olvasható, a Főtéma rovat egy-egy aktuális eseményt mutat be. A Sztárinterjú rovat egy sikeres zenészről szól. A Hangszerkészítő rovatban tehetséges fiatalokat ismerhet meg az olvasó, a Rejtett értékek rovat pedig olyan hangszereket, zenéket, táncokat elevenít fel, melyek mára eltűntek a figyelem középpontjából, pedig valódi kincsei a zenei világnak.

A Zenész és hangszere rovatban egy elismert zenész mutatja be hangszerét, a História rovatban egy-egy hangszer története ismerhető meg. A Csúcstechnika és a Hangteszt rovatok a mai technológiákat, erősítéseket szemléltetik. A Vendég rovatban olyan ismert közéleti személyiségekkel készült interjúk olvashatók, akik közvetlenül vagy közvetett módon kapcsolatban állnak a zenével.

A magazin kéthavonta jelenik meg, hangsúlyozottan igyekszik nem szaklappá válni. A zenét tanulóknak, a hangszerek és a zene egésze iránt érdeklődőknek készül, igényes kivitelben.