Elhunyt Barry White

Vágólapra másolva!
Elhunyt a legendás énekes, Barry White. A művész 58 éves korában, hosszan tartó betegség után hunyt el egy Los Angeles-i kórházban amerikai idő szerint péntek reggel. A két Grammy-díjjas művész több mint 100 millió lemezt adott el.
Vágólapra másolva!

Az olyan slágerek szerzője, mint a You're My First, My Last, My Everything és a Can't Get Enough of Your Love, Babe májusban gutaütést kapott, ezért kellett elhalasztani veseátültetését. Az orvosok akkor azt mondták, hogy állapotának javulását várják, krónikusan magas vérnyomása ellenére. Halálhírét az énekes menedzsere, Ned Shankman jelentette be.

White jellegzetes baritonja három évtizeden át hozta neki a sikereket. Karrierje a 70-es években tetőzött, de a 90-es évek retro-irányzatával ismét felerősödött.

Barry White nem volt tanult zenész: nem tudott kottát olvasni, és zenét írni. Ennek ellenére több mint 100 millió lemezt adott el, írta a BBC News. 2000-ben két Grammy-díjjal ismerték el tehetségét a legjobb férfi és legjobb tradicionális R&B előadóművész kategóriában, a Staying Power című dalért.

Az egyik legismertebb televíziós zenei műsor, a Soul Train alapítója Dan Cornelius szerint White egy valódi mester volt. "Barry White-hoz nem volt hasonló. A zenéje örökké élni fog, és nem szabnak neki határt az olyan stílusok, mint a diszkó, a soul, vagy a hip-hop", mondta Cornelius.