Egységben az erő

Vágólapra másolva!
Hála az új kenyér vagy az államalapítás ünnepe nyújtotta szerdai pihenőnek, ezúttal nem csak a hét végén mozgathatjuk meg elgémberedett izmainkat - a tököli repülőtér jól bejáratott gyepén ezúttal egyszerre zenéjükre találhatnak a drum and bass és a psy zenék kedvelői is. A sztrárfellépők a dnb-szcénáról Rob F és Mayhem, a goa-vonalat Peter Didjital képviseli.
Vágólapra másolva!

A tököli repülőtér folyamatosan foglalt a nyáron, nagyobb mostanság a nyüzsgés, mint mikor még valóban repülőgépekkel töltötték meg a hangárokat és nem szeméttel, és amikor még pilótabakancsok rótták a felszállópályákat s nem fáradt partiarcok bóklásztak a gyepen. Bár a hónap elejére tervezett legnagyobb megmozdulás, a kicsit más réteget érintő Powerfest a maga TATU-jával és Tommy Lee-jével elmaradt, az ünnep előestéjén tömegből most feltehetőleg némi kárpótlást kap a terepre felügyelő brigád.

Két népes szcéna nagyjait is sikerült ugyanis e dolgos hétköznap estéjére Tökölre összetrombitálni, jelesül Rob F-et, Mayhemet és Peter Didjitalt. Ez ugyanis egy vegyes drum and bass/goa buli lesz, erős dnb-s túlsúllyal (olyannyira, hogy a goa afféle bónuszhelyszínként van feltüntetve), volt már ilyenre jó pár példa, ismerkedjenek a szcénák egymással, vegyüljön a vendégsereg.

A fellépők neve önmagáért beszél, tudatosan vagy sem, olyan neveket hívott meg a szervező Circus Maximus brigád, akik zenészként maguk ugyan nem a legnagyobbak, vagy nem is alkotnak, de producerként, kiadóvezetőként, promóterként a legjobb és legfrissebb anyagokhoz férnek hozzá. Ha pedig dj-ként lépnek fel (mint ahogy így is lesz ez majd), mi többet kívánhatnánk? Rob F, aki Impulse és Mecha mellett a Sinthetix nevű formáció tagja, egyenesen Washingtonból érkezik hozzánk. Haverjával, a georgiai Mayhemmel közösen alapított kiadójuk, a még ifjú SLR friss szerzeményeit hozzák magukkal.

Csakúgy, mint a Digital Structures-ös Peter Didjital, aki bár nevéből erre lehetne következtetni, nem tulajdonosa a labelnek. Ettől függetlenül dj-ként és promóterként ő az első és legaktívabb. A progresszív psy legismertebb kiadójánál pedig ez nem is olyan rossz pozíció.

És persze ott lesznek az elmaradhatatlan magyar dj-k is, Longman és Bratwa, Sp&Scinetyc, valamint Axel a szervezők közül, no meg a felfutóban lévő Chris.su. A teljes goaspektrumot is sikeresen lefedték a szervezők: fullontól progresszívig lesz itt minden: Jirzij, Danger és a Didjitalhoz talán legközelebb álló reménység: Oyle.

Emellett minden, mi szem-szájnak ingere: lufi, tábortűz, herbal shop, meteor, tűzzsonglőrök. Eső esetén a buli a hangárokba vonul át, a belépőjegy természetesen mindkét bulira érvényes. Ingyenes partibuszok indulnak folyamatosan a Boráros térről este tíztől. Autóval az M0 halásztelki leágazásáig kell eljutni, onnan majd a Halásztelek felé vezető úton már a táblák irányítanak. HÉV-vel érkezve a Szigetszentmiklós-Gyártelep megállónál kell leszállni, majd onnan a nyilakat követve öt perc gyalog.