Sztárok és díjak a kölni VIVA Comet-gálán

Vágólapra másolva!
Az idén immáron kilencedik alkalommal került megrendezésre a német VIVA Comet-díjátadó ünnepség. A kölni Arénában tartott díjátadó gálán olyan előadók léptek fel, mint Ricky Martin, Shania Twain, a Blue, a HIM, Craig David, Nena, vagy Gareth Gates.
Vágólapra másolva!

Múlt pénteken kilencedik alkalommal rendezték meg a német VIVA Comet-díjátadó ünnepséget. Az egész estés rendezvénynek a korábbi évek gyakorlatától eltérően, idén először a tizennégyezer férőhelyes kölni aréna adott otthont. Az est házigazdái az énekes Sasha és a Gute Zeiten, Schlechte Zeiten (német Barátok közt) sztárja, Yvonne Catterfield volt.

A szintén a meghívottak listáján szereplő t.A.T.u. tagjai közül csupán Lena érkezett meg Németországba. Julia távol maradásával természetesen újra szárnyra kapott az az újdonságként egyáltalán nem ható hír, miszerint a leszbikus popduó feloszlott. Lena csak a színpadon, a hatalmas nézősereg előtt volt hajlandó nyilatkozni arról, hogy hol van a társa. "Sajnos egyedül érkeztem Kölnbe, mert Juliát vakbélgyulladással megműtötték, kórházban van" - mondta. Így tehát a t.A.T.u. történetében először elmaradt két lány hírhedett leszbikus csókja, Lena pedig arra kérte a közönséget, énekeljenek ők a gyengélkedő Julia helyett.

Shania Twain stílszerűen Thank You című dalát adta elő, így köszönte meg a legjobb nemzetközi előadónak járó Comet-díjat. Craig David aktuális slágerével, a Stinggel készült Rise&Fall című dallal lépett fel. Nem készült különösebb meglepetéssel a négy főre csökkent No Angels. Produkciójuk inkább a lányok szépségével és különlegességével próbálta elnyerni a közönség tetszését. A múlt héten kérdésessé vált a Blue elnevezésű zenekar fellépése, miután Lee Ryant letartóztatták ittas vezetésért és gyorshajtásért - azonban óvadék fejében szabadlábra helyezték így részt vehett a gálán. Az eseményt a német rajongók egyik kedvenc csapata, a Scooter zárta.

A három órás sztárparádét, melyen tizennégy kategóriában hirdettek Comet-győztest, Németország piacvezető kereskedelmi csatornája, az RTL élőben közvetítette. A német VIVA késéssel ugyan, de kilipekkel, sztorikkal gazdagítva több órás gálaműsorként sugározta.

A COMET díjat Magyarországon augusztus 7-én, idén harmadik alkalommal adták át. A közönség elismerését jelentő COMET üveggömböt Ákos másod ízben kapta meg. A magyar díjátadó rövid összefoglalója szintén több alkalommal lesz látható a német VIVA csatorna műsorán.