Az Outkast és Missy Elliott Gwen Stefani szólóalbumán

Vágólapra másolva!
A No Doubt szőke énekesnője korábban már elhagyta a rockegyüttest egy rövidke kollaboráció kedvéért. Akkor a rapper Eve partnere volt a Let Me Blow Your Mind című dalban. Gwen mostanra már szólóalbumán dolgozik, amelyen olyan nagy nevek lesznek hallhatóak, mint az Outkast nevű rapformáció és az idei MTV Video Music Awards egyik legnagyobb győztese, Missy Elliott.
Vágólapra másolva!

A két fekete zenész az augusztus 28-án megrendezett díjátadón nyilatkoztak az új korongról, de mindketten hangsúlyozták, hogy a lemez megjelenése még várat magára, hiszen még folyik a stúdiómunka, s lehet, hogy az általuk felvett hanganyag végül mégsem kerül majd fel Gwen albumára. Ennek ellenére bizakodóan nyilatkoztak, s az énekesnő új dolgok iránti fogékonyságát dicsérték.

"Szerintem ennek a lemeznek teljesen más hangzása lesz majd, mint a No Doubt zenéinek" - nyilatkozta Andre 3000 az Outkastból. "Ez pedig egy jó dolog, ha valaki mer változtatni és felfedezni új irányokat."

Az Outkast tagjai egyöntetűen úgy nyilatkoztak, hogy az általuk összeállított anyag, amelyet átadtak az énekesnőnek, "a legfurcsább hangzásvilág, amit csak ki tudtak hozni magukból". Ezzel is az új lehetőségek felfedezésére szeretnék bátorítani Gwen Stefanit.

"Közepes tempójú zenét csináltunk" - mondta Big Boi. "Olyasmit, amely nem a megszokott, amelyen normál esetben nem hallhatná senki Gwent. Most pedig megnézzük, hogy ő hogyan csűri-csavarja majd, s mi lesz a végeredmény."

Az albumon helyet kapó Long Way to Go című dal egy duett, amely az etnikailag vegyes párkapcsolatokról szól. Andre eredetileg saját szólóálbumára szerette volna tenni. "Úgy éreztük, jó ötlet lenne számot írni egy olyan lányról, aki máshonnan jön mint mi. De rájöttünk, még jobb ötlet, ha ugyanezt Gwen adja elő."

Missy Elliott is hamar megtalálta a közös hangot a szőke énekesnővel.

"Gwen megérkezett a stúdióba, és szinte azonnal megtaláltuk a közös hullámhosszt" - nyilatkozta Missy. "Kidolgoztunk pár ötletet, de ő még egyelőre az irányokat keresi, így jelen pillanatban várnom kell rá."

Annál is inkább, mert a hölgyet jelenleg egyéb elfoglaltságai erősen lekötik. Nemsokára a Duran Durannal együtt lép majd színpadra, sőt a fiúk még a készülőfélben lévő albumra is meghívták Gwent közreműködőnek.