Dubliners-koncert a PeCsában

Az ír népzenét játszó Dubliners együttes szeptember 14-én, vasárnap lép fel a városligeti Petőfi Csarnokban. 41 éves fennállása során az együttes csaknem 250 lemezt adott ki, nevükhöz fűződik többek között a Whiskey In The Jar, amelyet a Seekers, a Pogues és a Metallica is  feldolgozott, a Seven Drunken Nights és a Dirty Old  Town című dal is.

A Dubliners együttes szeptember 14-én, vasárnap a városligeti Petőfi Csarnok vendége  lesz - tájékoztatták a koncert szervezői az MTI-t. Az ír folkzene világszerte ismert és elismert zenekara nem először koncertezik Magyarországon, három évvel ezelőtt ugyanezen a színpadon léptek fel.

Első budapesti  koncertjüket még a nyolcvanas években adták. Az 1962-ben alakult zenekar James Joyce regénye, a Dubliners (Dubliniak) alapján választott nevet magának. Az ír főváros egyik sörözőjében kezdtek muzsikálni The Ronnie Drew  Folk Group néven.

Első nagy sikerüket, Seven Drunken Nights című felvételüket az Anglia partjai közelében, nemzetközi vizeken horgonyzó hajón  működött legendás kalózrádió, a Radio Caroline rendszeresen játszotta. Az együttes 41 éves fennállása során csaknem 250 lemezt adott ki, közülük jó néhány aranylemez lett. Nevükhöz fűződik többek között a Whiskey In The Jar, amelyet a Seekers, a Pogues és a Metallica is  feldolgozott, a már említett Seven Drunken Nights és a Dirty Old  Town című dal is.