Egyetlen lemez után feloszlott a Zwan

Billy Corgan, a Smashing Pumpkins egykori frontembere, és mostantól a néhai Zwan énekese egyetlen lemez után feloszlatta csapatát, melynek Jimmy Chamberlain, akit még előző bandájából hozott magával is tagja volt, írja az NME.

Corgan így nyilatkozott egy amerikai rádió riporterének: "A szívem a Smashing Pumpkins-é volt. Igazán élveztem a Zwannel dolgozni, de egy kis idő elteltével, az igazi és mély kötődés híján ez is csak ugyanolyanná vált, mint bármi más. A Pumpkins-szal ez nem is volt igazi választás, akkoriban afféle 'ez vagy a halál'-szituációban voltunk, s ez vitt csak át minket a nehéz időkön - különösen azokon, amikor ketten is durvább drogproblémákkal küszködtek a csapatból."

Billy Corgan kevéssel az után alapította meg a Zwant, hogy feloszlatta a Smashing Pumpkins-t. A döntést a rajongók értetlenül fogadták, különösen, hogy megtartotta dobosát, Jimmy Chamberlaint, ráadásul a stílus és hangvétel gyakorlatilag semmit sem változott. Corgen a találgatások szerint most szólókarrierbe kezd - egykori zenésztársai segítségével.

KAPCSOLÓDÓ CIKK