Soha nem hallott Elvis-dal

Negyedszázaddal halála után is kapnak a Király alattvalói olyan dalt, melyet még nem hallhattak. Egy olyan régi hangfelvételt találtak nemrég, melyet Elvis közel negyven évvel ezelőtt készített, de még soha nem jelent meg lemezen.

Ősszel új zenei gyűjteménnyel jelentkezik az RCA Records, melyben a rock and roll királyának dalait tárják újfent a rajongók, nosztalgiázni vágyók elé. A hírt Elvis halálának 26. évfordulója után jelentette be a kiadó illetékese. A memphisi énekes 1977-ben hunyt el, és halála után több kiadatlan felvétel látott napvilágot.

Az I'm a Roustabout cím dal egy 1964-es Presley-filmhez íródott eredetileg, de a producer csak akkor döntött sorsáról, miután Elvis felénekelte a stúdióban. Az eredeti szám elfelejtődött, a filmbe pedig betétdalként egy teljesen más melódia került, írja a www.ociojoven.com. A felvétel a szerző, Winfield Scott tulajdonában pihent évtizedekig - ő nem is ismerte személyesen a kor nagy bálványát. A dal társszerzője, Otis Blackwell évekkel ezelőtt meghalt: ő egyébként több Presley- és Jerry Lee Lewis-dalhoz adta a nevét.

Az RCA október hetedikén dobja piacra az Egyesült Államokban az Elvis 2nd to None című gyűjteményt a régi-új dallal. Ez a kollekció a világszerte kilencmillió példányban eladott ELV1S 30 #1 Hits folytatása lesz, mely 27 országban vezette sokáig az eladási listákat.

KAPCSOLÓDÓ CIKK