Vágólapra másolva!
November 17-én jelenik meg új változatban a Let It Be, a Beatles együttesnek fennállása idején kiadott utolsó albuma - fedte fel az Apple, az együttes lemezeinek kiadója.
Vágólapra másolva!
Forrás: Sony Music
Forrás: Sony Music

Korábban ismertté vált, hogy a Beatles hattyúdalaként 1970 májusában megjelent album dalai lényegében megegyeznek a világszerte ismert változatukkal, és ugyanaz lesz a sorrendjük is. Ami azonban észrevehető változás: az egyes dalok hangszerelése, hangzása. A Let It Be ugyanis Phil Spector producer keze ügyébe kerülve lényeges változásokon ment keresztül: "barokkosabb" lett az egész, vonóskíséret hallható több számban, egyszóval más volt az anyag, mint ami John Lennon, Paul McCartney, George Harrison és Ringo Starr terveiben szerepelt és ahogyan azt a stúdióban elkezdték.

Ringo a Rolling Stone magazin egyik korábbi számában megerősítette: Paul és Phil elképzelése ütötte egymást a lemezzel kapcsolatban. Azóta meg is mondta egykori zenésztársának: "Megint véresen igazad volt. Nagyszerű az anyag Phil nélkül." Pedig Phil nem sajnálta az energiát, sok száz órát töltött azzal, hogy "felöltöztesse" a lemezt.

Yoko Ono újfent meztelenre vetkőzött/szorakozas/zene/20030916yoko.htmlBeatles-linkekhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/pop,_rock/pop,_rock_eloadok/kulfoldi_egyuttesek/Beatles/

Történt, ami történt, a megjelenésre váró Let It Be visszatér Paul eredeti elképzeléseihez. - Ez az a zene, amelyet a stúdióban készítettünk - jelentette ki McCartney az új, "lecsupaszított" Let It Be-ről. A kiadó képviselője ugyanakkor azt közölte, hogy az eredeti lemez anyagát kiegészítik a Don't Let Me Down című dallal, amely nem szerepelt az akkori albumon. A számok közül kettő volt George Harrison szerzeménye, egy a négy zenész közös alkotása, a többinek pedig a Lennon-McCartney páros a szülőatyja. A lemezen szereplő dalok többségét eredetileg 1969-ben rögzítették a Get Back munkacímet viselő album számára, amely a társaság megszűnése miatt végül nem jelent meg. Az eredeti formájába visszaállított Let It Be az EMI kiadásában jelenik meg.