Jazzünnep a Fonóban

Vágólapra másolva!
Immár harmadik alkalommal rendezik meg a jazz egyik hazai ünnepét, ezúttal október 4-én és 5-én kerül rá sor a Fonó Budai Zeneházban. A kétnapos fesztivál alatt a műfaj kedvelői nyolc zenei formáció muzsikáját hallhatják majd.
Vágólapra másolva!

A fellépők közt találjuk a 2001-ben alakult, a "kortárs parasztzenét" játszó Magony együttest, melyet Kovács Ferenc, az ország legismertebb népzenei ihletésű hegedűművésze vezet. Őket követi a Systeme D, Mola Sylla szenegáli énekessel, majd a Michiel Braam Trió zenél. Utóbbi csapat tavaly jelentette meg a Colors című albumát, melyen a neves zongorista megpróbálta megragadni a színek által keltett érzéseket, és ezekből igyekezett dalokat komponálni. A Bolyki Brothers ezúttal - Hongkong, Japán, Kína, Kanada és az Egyesült Államok után - itthon énekel, leginkább saját szerzeményeket és spirituáléfeldolgozásokat.

Minden, ami jazzhttp://vizsla.origo.hu/katalogus/kultura,_muveszet,_tarsadalom/muveszet/zene/mufajok/jazz/

Vasárnap Winand Gábor és csapata kezdenek: "Kevesen tudnak így énekelni" - mondta róla nemrég Al Jarreau. Fellép Benjamin Herman szaxofonos és zenekara, ő huszonegy évesen megkapta a legjobb fiatal jazz-zenésznek járó Wessel Ilcken-díjat. Eric Vloeimans trombitás és kis csapata követi a kvartettet, ők tavaly elnyerték a North Sea Jazz Festival nagydíját. A Borlai Gergő dobos által alapított energikus European Mantra zárja a fellépők sorát: Borlai dolgozott már Tátraival, Babos Gyulával, Presserrel és Katona Klárival is.

A koncertek este fél nyolckor kezdődnek. Jegyek kaphatók a Fonóban és az Interticket jegyirodáiban.