Ma este Amon Tobin az A38-on

Vágólapra másolva!
A brazil származású d'n'b-deviáns Amon Tobin október 7-én egyenesen Angliából hozza az A38 állóhajóra stílusokon átívelő ritmusait. A jazz, latin, hip-hop, jungle és még ki tudja milyen műfajokból táplálkozó művész muzsikáját leginkább elektronikus komolyzeneként szereti definiálni a sajtó.
Vágólapra másolva!

A bossanova elől az angliai Brightonba költözött Amon Tobin ellensége minden kategorizálásnak, egyedisége nem tűr meg semmilyen korlátot. Kedvenc időtöltése lemezgyűjteményében és közvetlen környezetében talált hangok darabkáira szedése, majd újraélesztése.

Amon eredetileg fényképésznek készült. Miután azonban már első lemeze, a Cujo néven jegyezett Adventures in Foam felkeltette a kultikus Ninja Tune (Coldcut, Mr Scruff, Herbaliser és hasonlók) kiadó érdeklődését, bár csak egy-két évre volt a diplomától, kilépett az egyetemről. Beleszeretett a hangmintákba, s egy évre rá már a Ninja Tune-nál robbanhatott a Bricolage album, mely absztrakt hip-hop és jungle alapokba ágyazott latinos ritmusaival valódi sztárrá emelte Amont. Az 1998-as Permutation pedig még ennél is komolyabb elismerést hozott: sötétebb tónusa és kifinomult és kimódolt ritmusképletei nyomán a művészt egyenesen Ennio Morriconéhoz kezdték hasonlítgatni.

A 2000-ben napvilágot látott Supermodified ha lehet, még bizarrabb hangokból építkezik, mint elődei: motorzajokból lett basszusok, töréshangokból lett szilánkos ritmusok kavarognak a számok haladásával egyre mélyebbre. A tavalyi Out from out where album pedig minden eddiginél komplexebb és intenzívebb dinamikával söpör át a hallgatón.

Amon Tobin előtt a népszerű Rewind-esték házigazdája Cadik pörget, levezetésként pedig Aafro, Diziek és Phicks nyugtatja a felkavart lelkeket. Amon Tobin házi látványshow-ja előtt és után Iris Lemonade és Lee Unflyable képei és fényei várják az érdekességekre éhes partizókat.