Meggyilkolt barátra emlékezik a Run DMC

Vágólapra másolva!
A meggyilkolt Jam Master Jay emléke előtt szeretne tisztelegni a Run DMC egy dupla CD-vel és DVD-vel. Az egy évvel a csapat felbomlása után, még október végén a boltokba kerülő Ultimate Run DMC válogatás a 18, általuk legjobbnak ítélt dalt tartalmazza.
Vágólapra másolva!

A lemezen elsősorban régi, nagy sikerek lesznek majd, olyan albumokról, mint a Raising Hell, a Tougher Than Leather - de mellettük feltűnik majd néhány, ritkábban játszott szám, továbbá a Together Forever és a Here We Go koncertváltozata. A DVD egy dokumentumfilm mellett a 14 legtöbbet sugárzott klipet tartalmazza, olyan klasszikusokat, mint a Walk This Way, a King Of Rock vagy a It's Like That újabb verzióját. A DVD teljes anyaga: Sucker M.C.'s, Walk This Way, You Talk Too Much, King of Rock, Run's House, It's Tricky, Mary, Mary, Pause, Rock Box, The Ave, Beats to the Rhyme, It's Like That, Down With the King, Christmas in Hollis.

A hip-hop stílus úttörőjeként számon tartott együttes egyik DJ-jét New York Queens negyedében, egy jamaicaiak által lakott környéken ölték meg egy évvel ezelőtt. Jason Mizell, ahogy eredetileg hívták Jam Master Jayt, egy hangstúdió várótermében tartózkodott, mikor két idegen odalépett hozzá, és fejbe lőtték a rappert. Ő életét vesztette, de a nyilvános kivégzésre emlékeztető eset során egy másik, helyszínen tartózkodó személy is megsérült, ő a lábába kapott egy golyót. Később, a New York Postban megjelent riport alapján a rendőrség azt a magyarázatot tartotta a legvalószínűbbnek, mely szerint egy kokainügylet fölött kirobbant vita vezethetett a lövöldözéshez. A hír azért keltett megdöbbenést, mert Jay számos fórumon felszólalt az erőszak ellen, és részt vett a megbékélést hirdető fesztiválokon; a családi értékek szószólója volt.