A Victor Bailey Group és Bennie Maupin a PeCsában

Victor Bailey, a fúziós zene egyik legjobb basszusgitárosa és együttese lép fel október 16-án a Petőfi Csarnok színpadán. Baileyt - aki a szaxofonos Bennie Maupinnal lép fel Budapesten - e műfaj rajongói az itthon is jól ismert, a közeljövőben ismét Budapesten koncertező Marcus Millerrel, valamint Stanley Clarke-kal emlegetik együtt.

Victor Bailey, a fúziós zene egyik legjobb basszusgitárosa és együttese lép fel a Petőfi Csarnok színpadán október 16-án, csütörtökön - tájékoztatta a koncertet szervező Darshan  Kulturális Központ sajtószóvivője az MTI-t.

Az amerikai zenészt e műfaj rajongói a Magyarországon is jól ismert, a közeljövőben ismét Budapesten koncertező Marcus Millerrel, valamint Stanley Clarke-kal emlegetik együtt - mondta Naszály György.

A csütörtöki koncert rangját emeli, hogy Baileyvel együtt lép színpadra Bennie Maupin, az amerikai szaxofon-virtuóz. Rajtuk kívül Scott Beaker dobos és Peter Horvath billentyűs alkotja az együttest.

Victor Bailey fiatal éveit Philadelphiában töltötte. Játszott Sonny Rollins majd Lenny White együttesében, később Joe Zawinul, Omar Hakim és mások oldalán. A '90-es években Madonnát kísérte, majd 1997-ben visszatért Joe Zawinulhoz a Zawinul Syndicate-be. Legutóbbi, That's Right című albuma tavaly jelent meg.