Iron Maiden: Eddie Debrecenbe érkezik

Lázas készülődés zajlik Debrecenben a hétvégi Iron Maiden koncert előtt, ugyanis a brit zenekar itt kezdi meg új lemezének bemutató-körútját. A világ körüli turné a Főnix Csarnokban veszi kezdetét, ami egyfajta hálás gesztus is a hazai rajongók felé: az együttes mindig kitűnő hangulatú, igen dinamikus koncerteket adott a lelkesen ugráló és éneklő magyar Maiden-rajongók előtt.

Telt ház lesz vasárnap a Főnixben: "8500 rajongót várunk, közülük sokan a környező országok határ menti településeiről jönnek a különlegesnek ígérkező zenei csemegére" - közölte Sztányi Mariann, a szervezők képviseletében. Közlése szerint az együttes több kamionnal érkezik Debrecenbe, ahol már megkezdték a tízszer húsz méteres színpad építését.

Az együttes 1980 óta szinte minden évben megjelentetett egy albumot, a szeptemberi, legújabb lemezzel együtt immár a 21-nél tartanak. Fennállásuk óta 50 millió eladott nagylemezzel és 30 hit single-lel a legnagyobbak között jegyzik az Iron Maident.

Nem sokkal a "Give me Ed... til I'm Dead" európai turné után, mely során 28 koncertet adtak összesen 700 ezer rajongó előtt, a csapat belevág a "Dance of Death" világ körüli turnéba, mely során az azonos című új lemezt szeretnék népszerűsíteni. A Vasszűz előbb Európában riogatja a félősebb érdeklődőket: Debrecen után Szlovákiában, Csehországban és Németországban lépnek fel. Közel negyven fellépést terveznek idén az öreg kontinensen, majd az év vége felé utaznak tovább, Dél-Amerika, az Egyesült Államok és Japán várja őket.

KAPCSOLÓDÓ CIKK